ОСТАННІ НОВИНИ

В Харкові до рук СБУ потрапила терористка «Ліса»

|

Служба безпеки України затримала у Харкові диверсантку терористичної організації «ДНР» на прізвисько «Ліса». Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі СБУ.

674e352-pm242image002

Терористку «Лісу» влітку 2015 року «закинули» до харківського регіону для координації діяльності диверсійної групи. Загальне керівництво операцією та її фінансування здійснював з території Росії ватажок терористичної організації «Оплот» Євген Жилін.

Саму диверсійну групу співробітники СБУ знешкодили напередодні Дня незалежності.

До незаконних збройних формувань «Ліса» була завербована в листопаді минулого року під час перебування в Москві. До співпраці її залучив один з керівників терористичного угруповання “МДБ ДНР” на прізвисько «Танк».

На початку грудня зловмисниця прибула на тимчасово підконтрольну терористам територію, де була зарахована до розвідвзводу. Вона отримала фейковий військовий квиток, особисту вогнепальну автоматичну зброю.

У ході проведення слідчо-розшукових дій співробітники СБУ встановили місцезнаходження диверсантки та затримали її на території Харкова.

Терористці оголошено підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває.

Фото: прес-центру СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *