ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні можуть відмінити ЗНО

|

У Міністерстві освіти, як і в Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО) вважають реальною загрозу, що ЗНО-2015 може стати останнім. Про це пише УНІАН, передає кореспондент Львівського порталу.

зно

“Якщо терміново не вжити серйозних заходів, то зовнішнє оцінювання, яке поки що залишається найбільш успішною освітньою реформою, може перейти в категорію історичних фактів”, – сказав директор УЦОЯО Ігор Лікарчук, якого тимчасово відсторонили від посади до завершення розслідування можливих зловживань у цьому центрі.

Він підкреслює, що такі прогнози – “зовсім не блеф або спроба певної “реабілітації”.

“Вони ґрунтуються на об’єктивному аналізі ситуації в УЦОЯО: як після подій 21 липня, так і в силу того, що за останні вісім років держава не вклала жодної копійки в розвиток і підтримку системи ЗНО”, – пояснює він.

У свою чергу міністр освіти і науки Сергій Квіт повідомив, що у міністерстві “саме зараз працюють над тим, щоб запланувати в бюджеті на наступний рік всі необхідні витрати”.

“Всі загрози, озвучені Ігорем Лікарчуком, абсолютно реальні. Але ми плануємо не просто зберегти, але і в подальшому розвивати ЗНО. Для того і працюємо”, – зазначив Квіт.

Фото: ru.osvita.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *