ОСТАННІ НОВИНИ

Волонтери відправили на відпочинок у Францію сім’ю загиблого героя

|

діти АТО1Сьогодні зі Львова за ініціативи проекту «Частинка себе» у Францію поїхала сім’я загиблого  військового Миколи Штинди, передає кореспондент Львівського порталу.

Сьогодні у французьке місто Брест, що на березі Атлантичного океану, вирушила родина загиблого воїна АТО з Моршина: дружина Героя – Наталія та 11-річний Василь Штинди. Окрім цієї родини, до океану поїдуть ще п’ять сімей, які втратили близьку їм людину у подіях на Сході.

11022425_1113374068678401_4447413153343225359_nПерш, ніж відправитись у подорож, сім’я завітала у студію радіо «Львівська хвиля» – одного з співорганізаторів поїздки. Там Василькові провели екскурсію, розповіли про роботу «Хвилі».

Вирушають сім’ї загиблих героїв у Францію завдяки організації української діаспори у Франції з ІРУАЗ-Україна, які радо приймають у себе в місті Брест жінок з дітьми.

діти АТО«Проект «Частинка себе» з’явився за ініціативи наших французьких друзів. У Франції в нас є слухачі, вони час від часу нам писали. Коли «Львівська Хвиля» почала займатись волонтерством, то вони вирішили долучитись. Ми їм розповідали про потреби українських військових, вони це купували і присилали нам пакунки. А з часом наші французькі партнери вирішили прийняти у себе в Бресті декілька родин загиблих військових», – розповідає ведучий «ЛХ» Влодко Лучишин.

Усією бюрократією та організацією поїздок зайнялася громадська організація «Ініціатива Е+» в обличчі Уляни Дейнеки. Жінка розповіла, що найважчим для неї було підготувати усі потрібні документи та оформити візи.

«Міграційна служба пішла нам на поступки і до 5-ти днів усі паспорти були зроблені, при тому, що там  були кілометрові черги. У візовому центрі в Києві мені сказали, що треба чекати на подачу документів в порядку черги і що потрібна присутність усіх жінок. Я звернулась у Французьке посольство, де мене  прийняли зі всіма документами і дали рекомендації від посла. Тому вкінці кінців документи у мене прийняли без проблем, і відповідь прийшла за 5 днів», – згадує пані Уляна.

Наразі волонтери проекту «Частинка себе» вже мають документи на 5 родин, які в найближчий час слідом за сім’єю Штинд поїдуть до океану на реабілітацію та відпочинок. Наталія та Василь проведуть два тижні у відпочинковому комплексі, у цьому ж комплексі відпочиватимуть ще дві родини, всі інші проживатимуть разом з українсько-французькими сім’ями. Витрати на дорогу повністю оплачує французька діаспора та «Львівська хвиля», а перевізники погодилися знизити ціни.

11244927_1113374062011735_4240498131561949675_n


Син загиблого в АТО Миколи Штинди, 11-річний Василь, не може дочекатись свого прибуття у Францію. Хлопець у своєму юному віці вже займається репортерством і фотографією, тому обіцяє про свою подорож звітувати на сайті «Частинка себе».

«Коли мені сказали, що я можу поїхати у Францію, я дуже зрадів. Спочатку втішився через те,  що до школи можна не ходити. Коли точно сказали, що ми таки їдемо, то я розповів про це своїм однокласникам-хлопцям, бо дівчатам нема що говорити. У Франції я хочу знайти нових друзів, побачити їхні традиції та привезти якісь подарунки друзям», – ділиться хлопець.

 

Фото: Соціальні мережі, Львівський портал

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *