ОСТАННІ НОВИНИ

В Раді розглянуть питання собівартості газу

|

В Раді розглянуть питання собівартості газу. Про це заявив народний депутат України з фракції «Блоку Петра Порошенка», лідер громадського руху «Народний контроль» Дмитро Добродомов в ефірі програми Шустер live  на 112 каналі, повідомляє Львівському порталу прес-служба нардепа.

«Тиждень тому ми говорили як стрімко піднялась ціна на газ для населення  – це  7 тис. грн. Представник Нафтогазу України розповідав, що Україна  видобуває – 20 млрд. кубів власного газу, який на порядок дешевший за імпортний російський газ, і  який має політичну ціну. Стоїть питання чому цей газ не йде населенню по нормальній ціні, на що ми згідно закону маємо право.  Була дана відповідь, що  газ видобувають в Україні частина приватних компаній і вони продають його кому захочуть», – сказав депутат.

Крім того, Добродомов розповів, що  на спільному засіданні двох Комітетів (антикорупційного та правоохоронної діяльності) була озвучена інформація, про те, що в 2014 році державні компанії «Укргазвидобування» віддали приватним підприємствам 1,6 млрд кубів газу.

«Укрнафта, де основним акціонером є держава, також віддала – 1,7 млрд. кубометрів газу приватним компаніям. Ви розумієте про які суми грошей йде мова. Кошти нашого газу видобутого державною компанією мали б піти і покрити частково хоча б ту високу ціну на тепло і комунальні послуги. Якщо ця інформація правдива, вона буде оприлюднена, тоді будемо ставити питання, чому газ, собівартість якого на порядок дешевша за імпортний, пішов олігархам на підприємства», – наголосив депутат.

Фото: PHL