ОСТАННІ НОВИНИ

Шевченківському райвідділку загрожує «чистка» кадрів

|

У Шевченківському районі Львова досі не розкрито низку резонансних злочинів. Також тутешні жителі нарікають, що вулицями не патрулюють правоохоронці. Відтак, жителі цього району вимагають від правоохоронців належно виконувати свої обов’язки. Про це Львівському порталу повідомили в прес-службі громадського руху «Народний Контроль».

«Вечорами стало дуже небезпечно ходити по вулицях. Навіть  серед білого дня в районі 30-ї школи дівчинці злодійка зняла з вух золоті сережки. Батьки дівчинки написали заяву в міліцію, сказали, що її опитають, покажуть їй фотографію, але вже пройшло тиждень часу, а дівчинку працівники міліції ще не опитували. Більше того, кожен десь у нас в районі щось стається: як не грабують магазин, то зливають бензин в машинах, вибивають скло, крадуть номери, виривають сумки на зупинці. Підприємці вже навіть не хочуть звертатися в міліцію, кажуть, вони не шукають», – розповідає координатор «Народного Контролю» Олена Харілова.

Такий стан прокурор міста Андрій Гнатів у інтерв’ю в газеті «Львівська пошта» пояснив неналежною профілактичною роботою правоохоронців району та постійною ротацією кадрів у Шевченківському райвідділі міліції: «Відсутність стабільності на руку злочинцям, тому ситуацію треба якнайшвидше виправляти».

Один з лідерів «Народного Контролю» та керівник «Народної Самооборони» Валерій Веремчук наголошує, що оскільки є нарікання з боку громадян на бездіяльність правоохоронців у Шевченківському райвідділі, то негайно мають бути прийняті відповідні кадрові рішення.

«Якщо самі керівники Шевченківського райвідділу не дають собі ради – ми будемо звертатися до керівника обласної міліції Дмитра Загарії, до керівника міської міліції щоби вони підібрали такі кадри, які зможуть ефективно працювати у цьому районі. Варто пам’ятати, правоохоронцям ніколи не вдасться відновити довіру до себе, якщо на місцях будуть бездіяльні керівники», – заакцентував Валерій Веремчук. 

У свою чергу журналістів «Народного Контролю» головний міліціонер Львова Павло Герасим запевнив, мовляв, якщо ситуація у Шевченківському районі не зміниться, то не виключно, що таки відбудеться «чистка кадрів». 

«Громадяни, які відчувають, що десь в них є недостатньо міліції, вони мають принаймні зателефонували до мене або прийти на прийом і повідомити мене про це. Я вам обіцяю, що зверну більшу увагу на Шевченківський район. Ми підсилимо його іншими нарядами. Я також звернуся до громадських формувань», – за резюмував Павло Герасим.

Додамо, раніше волонтери «Народної Самооборони» активно співпрацювали з Шевченківським райвідділом. Втім, нове керівництво усунуло активістів з приміщення райвідділу, і, відповідно, не захотіло співпрацювати з волонтерами.