ОСТАННІ НОВИНИ

В зоні АТО зникло 10 прикордонників. Їх розшукують волонтери

|

У зоні АТО 10 військовослужбовців Державної прикордонної служби України вважаються безвісти зниклими. Роботи по з пошуків зниклих прикордонників проводяться постійно. Про це Львівському порталу повідомили у прикордонному відомстві.

За їхньою інформацією, з початку проведення антитерористичної операції на сході України загинуло 12 прикордонників з Навчального центру Державної прикордонної служби України та п’ять військовослужбовців вважаються безвісти зниклими.

У Навчальному центрі ДПСУ проводяться заходи щодо визначення місця знаходження безвісти зниклих військовослужбовців, які 6 серпня 2014 року, рухаючись у складі зведеної колони Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України, потрапили під щільний артилерійсько-мінометний обстріл в районі населеного пункту Дякове Луганської області.

Керівництво Навчального центру вживає всіх заходів щодо пошуку військовослужбовців та долучає до цих заходів волонтерські та інші громадські організації як Черкаської області, так і з східних областей України. Наразі також проводиться спільна робота з правоохоронними органами, організацією «Червоний Хрест».

18 березня 2015 року була організована та проведена зустріч з волонтерською організацією «Патріот» (місце знаходження м. Слов`янськ), керівником якої є Олег Котенко. На зустрічі були присутні представники цієї організації у Черкаській області. Основним завданням цієї волонтерської організації є пошук військовослужбовців, які  зникли на сході країни. У ході зустрічі відбувся обмін інформацією та контактами, а також погоджено спільні дії щодо розшуку військовослужбовців Навчального центру.