ОСТАННІ НОВИНИ

Скільки у Львові коштує переобладнати автомобіль на газ

|

Стрімке подорожчання пального змушує водіїв відмовлятися від дорогих бензинових двигунів та переходити на майже вдвічі дешевший газ для автомобілів. Попит на газово-бензинове обладнання на сьогоднішній день настільки великий, що для переобладнання автівки доведеться вистояти кількатижневу чергу. Про це Львівському порталу повідомив майстер одного із сервісних центрів Львова – Сергій.

За словами фахівця, здебільшого автовласникам пропонують економити завдяки двом варіантам переобладнання.

«Ми встановлюємо газово-бензинове обладнання (ГБО) двох поколінь – другого та четвертого. Технічно процедура займає декілька годин, однак кількість замовлень перевищує можливості сервісу, тому охочим доводиться чекати близько двох тижнів. Але коли вже дійде черга, то, якщо ви залишаєте автівку сьогодні, то зможете забрати її переобладнаною вже на завтра», – повідомив Сергій.

Також спеціаліст натякнув, що пройти процедуру переобладнання можна й швидше. Стати «особливим» клієнтом допоможуть додаткові кошти, або «блати».

Яка реальна вартість ГБО?

За словами співрозмовника Львівського порталу, офіційне встановлення ГБО четвертого покоління для автомобіля середнього класу обійдеться у 420 євро. Натомість обладнання другого покоління фактично вдвічі дешевше, бо має свої недоліки.

«ГБО другого чи третього покоління мало чим відрізняються одне він одного. Головним їхнім недоліком є більший розхід палива та ручне перемикання системи постачання палива з бензину на газ та в зворотному напрямку відповідно. Натомість ГБО четвертого покоління повністю автоматичні. Система сама визначає коли і яке пальне використовувати. До прикладу, якщо авто із ГБО другого покоління використовує10 літрівпалива на100 кілометрівшляху, то цей самий автомобіль із ГБО четвертого покоління братиме орієнтовно 8 літрів», – розповів він.

Слід зауважити, що мова йде про легальне переобладнання автомобіля, на спеціалізованих сервісних центрах, де після відповідної процедури майстерня надасть вам документи для реєстрації переобладнаного двигуна у відділі МРЕВ ДАІ.

Цікаво, що переобладнання авто на чорному ринку стартує від 1000 гривень. Однак така послуга не дає жодних гарантій безпеки та легального використання переобладнаного авто.

Варто додати, що сьогодні середня ціна одного літру газу на АЗС Львова складає близько 15 гривень, а літр бензину чи дизелю обходиться в середньому 28 гривень.

Ілюстрація: elitegas

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *