ОСТАННІ НОВИНИ

В СБУ готуватимуть антидиверсантів

|

Відбувається реформування структури Служби безпеки України. Про це в ефірі Еспресо.TV заявив заступник голови СБУ Андрій Левус.

“Коли програють сепаратисти, екстремісти чи сепаратисти, вони вдаються до жорсткішої тактики, до терористичних актів. Як ми готуємося: зараз йде певне реформування структури СБУ. Мною було запропоновано і вже зареєстровано законопроект про проведення спецоперацій, яке матиме антидиверсійний характер”, – зауважив заступник глави СБУ.

За його словами, служба безпеки потребує ширший функціонал для спецпідрозділу “Альфи”.

“Сподіваємося, що будуть введені зміни до закону з боротьби з тероризмом і буде створено антидиверсійний підрозділ”, – зазначив Левус.

Окрім того, він вважає, що створення такого антидиверсійного управління дозволить легімітизувати діяльність партизанських груп у зоні проведення АТО. 

“Створення управління – одна з задач легітимізувати ці партизанські сили. Я думаю, скоро їх можна показувати. Відбувається шлях легітимації цих бійців. У більшості – це бійці з Самооборони Майдану, з того ж “Правого Сектору”. Вони нам допомагають як розвідгрупи: дають карти місцевості, координати для артилерії, передають в штаб АТО. Це дуже допомагає коли зараз бої йдуть за міста”, – зазначив він. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *