ОСТАННІ НОВИНИ

Через війну на сході не буде фестивалю «Підкамінь»

|

Оргкомітет етнофестивалю «Підкамінь» прийняв рішення скасування цьогорічного заходу. На думку організаторів, розважальні акції в умовах війни є недоречними – повідомили Львівському порталу організатори.

«Ми вважаємо, що за умов, які склалися, ми не можемо проводити фестиваль. В Україні триває війна, розв`язана Росією, чи не щодня гинуть українські герої, і організація масштабного фестивального дійства, яким став за останні роки Підкамінь, є не на часі. Кожна гривня, котра йшла раніше від жертводавців на фестиваль, є вкрай затребуваною на Сході. Ми віримо, що значна кількість минулорічних учасників сьогодні зі зброєю борються супроти терористів», – зазначено у зверненні оргкомітету фестивалю.

Фестиваль «Підкамінь» відбувається вже сім років поспіль у липні в однойменному селищі, що у Бродівському районі, на межі Львівської, Рівненської та Тернопільської областей.

Мета фестивалю – популяризація української пісні, національного строю та привернення уваги до проблем відбудови монастиря у Підкамені.

Фото: Pidkamin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *