ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч у Львові від чадного газу постраждало вже 20 осіб, одна людина загинула

|

Львівська міська рада наполегливо звертається до всіх мешканців міста і нагадує, що слід дотримуватись правил поводження з газовими приладами, щоб запобігти отруєнню чадним газом. Адже від початку цього року у Львові вже трапилося 13 випадків отруєння людей чадним газом, в яких постраждало 20 осіб, 6 із них діти. На жаль, вже є одна смерть від отруєння чадом. Про це Львівський портал повідомила прес-служба ЛМР, посилаючись на управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

На вихідних, 1 лютого, о 23.55 год. на тел. 103 надійшла інформація про те, що в Шевченківському районі Львова в квартирі виявлено тіло 34-річного померлого чоловік. Працівниками ПАТ «Львівгаз» тимчасово припинено подачу газу до квартири. Після проведення розтину тіла у Львівському обласному патологоанатомічному бюро підтверджено причину смерті – отруєння чадним газом.

Тому управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста звертає увагу мешканців на правила, які можуть врятувати життя.

«Чадний газ – це небезпечно. Сумна статистика свідчить про те, що, на жаль, люди легковажать і відтак потрапляють до медичних закладів, а то й помирають. На жаль, не минуло й місяця нового 2014 року, а ми вже маємо смертельний випадок. Були смерті і минулого року. Тому просимо усіх пам’ятати ознаки отруєння чадним газом та у разі їх виявлення негайно викликати швидку», – закликає і застерігає керівник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Нагадаємо, чадний газ (окис вуглецю) – безколірний газ без запаху. Отруєння може статись під час роботи бензинових двигунів, при згорянні природного газу, при пожежах та на деяких промислових об`єктах. Велика кількість смертельних випадків відбувається у закритих приміщеннях з відсутнього вентиляцією, наприклад, в квартирах, де встановлені євро вікна без повітрофільтрів та гаражах.

Ознаки та симптоми отруєння чадним газом:  головний біль, м`язова слабість, задуха,  червоний колір обличчя, потьмарення свідомості, тривала дія чадного газу може привести до смерті.

Перша допомога при отруєнні чадним газом: Негайно викличте машину «швидкої медичної допомоги». Постраждалого необхідно винести на свіже повітря.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *