ОСТАННІ НОВИНИ

У Бердичеві повалили чергового Леніна (фото)

|

Уранці 6 січня до міліції зателефонував директор однієї зі шкіл м.Бердичева, повідомивши, що на території навчального закладу невідомі особи повалили з постаменту пам’ятник Леніну. В рамках кримінального провадження міліція з’ясовує обставини події та причетних до хуліганства осіб.

Про це Львівському порталу повідомили у СЗГ УМВС України в Житомирській області.

На місці події, куди прибула слідчо-оперативна група Бердичівського міськвідділу міліції, правоохоронці з’ясували, що повалення пам’ятника відбулося близько 1 години ночі. Звук від падіння чогось важкого почув сторож школи, що у цей час знаходився всередині приміщення. Проте охоронник виявив знесений пам’ятник лише за півгодини під час чергового обстеження території школи, лише вранці повідомивши адміністрацію навчального закладу.

Зі слів директора школи, пам’ятник Леніну не перебував на балансі навчального закладу. Працівники міліції встановили, що статуя була повалена за допомогою мотузки. До події, вочевидь, причетна група осіб, адже повалити з постаменту заввишки 1,75 метрів бетонний пам’ятник висотою понад 2 метри самотужки навряд чи зможе одна особа. Внаслідок падіння статуя суттєво пошкодилася.

З місця події правоохоронці вилучили частину мотузки, за допомогою якої був повалений пам’ятник, а також іншу слідові інформацію.

Як повідомив начальник Бердичівського міськвідділу міліції Юрій Олефір, інформацію про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня правова кваліфікація – ч.1 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.  В рамках кримінального провадження правоохоронці з’ясовують усі обставини події та причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб.

Фото: СЗГ УМВС України в Житомирській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *