ОСТАННІ НОВИНИ

В Україну прибув Вифлеємський вогонь миру

|

Вранці, 17 грудня, у міжнародному пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне», польські скаути передали українським пластунам Вифлеємський вогонь миру. Про це повідомляє прес-служба Рава-Руської міськради.

Польські харцери урочисто передали українським пластунам Вифлеємський вогонь миру. Скаути обох країн також обмінялися подарунками: пластуни подарували харцерам печиво, книгу про скаутську організацію в Україні, а також пластунські накидки.

У свою чергу, харцери подарували українцями різдвяні свічечки. Після цього скаути заспівали пісень і разом з усіма передали так звану пластову «іскру». Далі українські пластуни передадуть Вифлеємський вогонь миру громаді Львова та молодіжним і громадським організаціям, а також на Євромайдани по всій території України. За словами старости Томашів-Любельського повіту Яна Ковальчика, цей вогонь я символом надії, яка потрібна Україні.

«Ми раді, що вкотре можемо принести радість, передаючи Вифлеємський вогонь українцям. Цей вогонь є символом любові, спокою і надії, які зараз для вас є дуже важливими», – сказав Ян Ковальчик.

Водночас голова львівського «Пласту» Роман Пастух переконаний, що Вифлеємський вогонь миру стане світлом порозуміння для українців.

«Вітаю з прийдешніми різдвяними святами і бажаю, щоб це світло добра, тепла стало також для нас світлом порозуміння. І я впевнений, що ми будемо нести в кожний куточок України світло, що зігріватиме кожну домівку, серце, вулицю і всіх нас», – совідомив Роман Пастух.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *