ОСТАННІ НОВИНИ

Італійські офіцери з триденним візитом перебувають в Академії сухопутних військ

|

Впродовж триденного візиту група іноземних офіцерів, яку очолює начальник факультету італійської Школи унтер-офіцерів полковник Массімо Беттіні, обміняється зі своїми українськими колегами досвідом у галузі підготовки висококваліфікованих сержантів та старшин. Про це повідомляє Медіа-група Академії СВ.

На початку візиту з іноземними гостями зустрівся начальник Академії генерал-лейтенант Павло Ткачук. Вони обговорили особливості підготовки молодших командирів для Збройних сил обох країн та узгодили напрямки можливої співпраці у майбутньому.

«Питання підготовки та діяльності професійних сержантів в Українському війську є одним з пріоритетних. Вище військове керівництво нашої держави приділяє йому надзвичайно значну увагу, адже в умовах професіоналізації та переходу на повне комплектування армії контрактниками молодші командири відіграватимуть ключову роль, – зазначив очільник навчального закладу. – Надзвичайно важливо тут враховувати досвід передових країн світу».

За його словами, у цьому процесі Академія сухопутних військ є однією з кращих. На базі її структурних підрозділів, зокрема у Військовому коледжі сержантського складу та нещодавно створеному 184-му навчальному центрі, успішно здійснюється підготовка молодших командирів різних ланок для практично усіх спеціальностей Сухопутних військ. Також у виші постійно здійснюється пошук та розробка сучасних методів підготовки військових фахівців, від солдата до офіцера. Тож, обмін таким досвідом із подібними навчальними закладами країн-партнерів є надзвичайно важливим для формування дієвого інституту професійних сержантів та старшин.

Пізніше представники італійської військової делегації взяли участь у робочій зустрічі із керівництвом Академії та Військового коледжу сержантського складу, який входить до складу видового військового вишу. До обговорення, до речі, також долучився Головний старшина Збройних Сил України прапорщик Олександр Косинський, який проходить підготовку за вищим рівнем у Військовому коледжі. Сторони провели презентації, які наглядно розкрили особливості підготовки сержантів в Україні та Італії. Також мова йшла про формування єдиних стандартів діяльності сержантів з урахуванням можливої участі Збройних сил обох країн в спільних миротворчих місіях та операціях.

Перебуваючи в Академії сухопутних військ, італійські офіцери ознайомились із навчально-матеріальною базою та соціально-побутовою інфраструктурою навчального закладу. Зокрема, вони побували на провідних кафедрах та навчально тренувальних комплексах, ознайомились із можливостями Центру імітаційного моделювання, а також оглянули експозицію Музею історії та сучасності Академії, де залишили схвальні відгуки про побачене в стінах українського військового вишу.

Відповідно до плану перебування в Академії сухопутних військ, іноземні гості також відвідають Міжнародний центр миротворчості та безпеки навчального закладу. Там вони ознайомляться із можливостями об’єктів польової навчально-матеріальної бази та зустрінуться із представниками навчального центру «Партнерство заради миру», з якими обговорять можливі перспективи майбутньої співпраці.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *