ОСТАННІ НОВИНИ

Фаховому юристу в Україні готові платити до 20 тисяч гривень

|

У новому бізнес-сезоні професія юриста, у минулому – одна з найпопулярніших, перестає користуватися таким ажіотажним попитом. Роботодавці, у свою чергу, скаржаться на відсутність дійсно кваліфікованих фахівців. Саме тому багато компаній готові платити кандидату до 20 тисяч гривень. Такі результати були отримані Дослідницьким центром у результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Ще нещодавно найпопулярніша професія юриста на сьогодні хоча й не втрачає своєї актуальності, але й ажіотажним попитом уже не користується. А роботодавці часто нарікають на те, що серед чималого потоку кандидатів дійсно хорошого спеціаліста знайти достатньо складно.

Зарплати для юристів також пропонують дуже різні. Старт, як і для багатьох офісних спеціалістів, починається від 3 – 4 тисяч гривень, а ось максимальні зарплати навіть сьогодні можуть здивувати. Хоча таких пропозицій одиниці: це радше виняток, аніж правило. Найчастіше зарплати знаходяться на рівні середніх офісних окладів.

Варто відзначити, що зарплати для юристів роботодавці вказують неохоче: тільки близько 10% вакансій містять інформацію про можливий рівень компенсації. І найчастіше це вакансії для рядових, інколи провідних юристів. Зарплати для юристів у великих міжнародних компаніях або консалтингових фірмах, для керівників у юридичній сфері вказують украй рідко. У регіонах ситуація склалася схожим чином — невелика кількість вакансій загалом і ще менше із зазначенням реальних зарплат. Як і в столиці, колекторські фірми або відповідні відділи компаній/банків — лідери і за кількістю пропозицій, і за частотою зазначення рівня зарплат.

В юридичній сфері спостерігається та ж тенденція, що й у інших професійних сферах, — різниця в столичних і регіональних зарплатах знаходиться на середньому рівні. Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua у вересні 2013 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *