ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий прикриває корупційні діяння на АТП № 1 – Веремчук

|

Вперте небажання міського голови Львова помічати кричущі факти фінансових зловживань керівництва ЛК АТП №1 свідчить про незацікавленість міської влади у виправлені ситуації.
Про це заявив депутат Львівської міської ради, голова тимчасової контрольної комісії для перевірки діяльності ЛК АТП №1 Валерій Веремчук, коментуючи заяви мера Львова щодо діяльності комісії, інформує прес-служба ЛКО НРУ.

Нагадаємо, в понеділок, 29 липня, під час брифінгу, відповідаючи на запитання журналіста про подальші дії щодо депутатського звіту про порушення, зафіксовані в роботі АТП №1, міський голова заявив про «намагання знищити комунальне підприємство».

«Такі заяви міського голови важко оцінити якось по-іншому, аніж як пряме прикривання тих зловживань, які відбуваються на цьому підприємстві. Спочатку мер міста вперто не хотів нічого робити, поки депутатська комісія не прозвітує про ті порушення, які вже були зафіксовані. Потім він ніяк не міг знайти письмового звіту комісії. Після того, як звіт, врешті-решт, знайшовся, пан Садовий знаходить все нові і нові відмовки щоб не вчиняти жодних дій для виправлення ситуації», – переконаний Валерій Веремчук.

Депутат наголосив, що міський голова прямо порушує законодавство та регламент міської ради, не підписуючи ухвали за результатами сесії, що відбулась 18 липня: «заслухавши звіт комісії, депутати проголосували за те, аби звільнити керівника АТП №1 та звернутись до правоохоронних органів за фактом виявлених порушень. Пройшло уже більше 10 днів, відповідно міський голова зобов’язаний або підписати ухвалу або ж накласти вето на неї. Натомість, станом на нині, Садовий не зробив ні того ні іншого, консервуючи кризову ситуацію на комунальному підприємстві та,  таким чином, потураючи подальшим зловживанням».

Обранець також підкреслив, що за час діяльності депутатська комісія зафіксувала ряд значних порушень в роботі підприємства. Серед них – закупівля пального за завищеними цінами, обіг необлікованої готівки, порушення в договорах оренди з підприємцями та інші.

«У звіті комісії вказані конкретні факти зловживань, конкретні суми та посадові особи, які вдались до порушень. Те, що на підприємстві відбувається систематичне порушення закону очевидно усім – і громаді, і депутатам і прокуратурі. Цього не бачить, або, швидше, не хоче бачити лише міський голова.  Заяви ж Садового про те, що звіт не є об’єктивним через те, що депутати працювали лише «чотири дні по дві години» взагалі є сміховинними. Якщо навіть за такий короткий термін депутати зафіксували стільки порушень, то що тоді робили посадовці міської ради і безпосередньо мер міста цілий рік, чому чиновницька армія Садового не виявила і не запобігла цим порушенням?», – заявив Веремчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *