ОСТАННІ НОВИНИ

Заразитись гепатитом С можна, роблячи пірсинг в сумнівних косметологічних салонах

|

У рамках відзначення Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами у Львові відбудеться акція «С» – наша спільна справа в боротьбі за життя Людини» в межах всеукраїнської акції «Переможемо С». Вже кілька років поспіль міжнародні, всеукраїнські та місцеві громадські організації, сферою інтересу яких є охорона здоров’я, співпрацюють як між собою, так і з органами влади з метою підвищення обізнаності населення України щодо поширення, симптомів, методів діагностики та лікування гепатиту С, інформує прес-служба Львівської міськради.

28 липня буде проводитись флеш-моб, спрямований на фокусування уваги на проблемах з вірусними гепатитами насамперед молоді, а також загальне інформування про захворювання за допомогою інформаційних матеріалів. 28 липня цього року (з 12.00 до 16.00 год.) кожен охочий зможе пройти діагностику за допомогою швидких тестів на гепатити В і С, завітавши на площу Ринок біля будівлі Львівської міської ради, де працюватиме мобільна амбулаторія БФ «САЛЮС».

«Гепатит С – грізне інфекційне захворювання. Зараження вірусом гепатиту С відбувається парентеральним, гематогенним шляхом, тобто через кров від хворої до здорової людини. Вірус вражає в основному печінку і в процесі захворювання виникає цироз або рак печінки. Захворюваність на гепатит С стрімко зростає у цілому світі, не є винятком і Україна, де кількість хворих на гепатит С в 15 разів перевищує кількість ВІЛ-інфікованих.

Неправильною є думка про те, що на гепатит С можуть захворіти маргінальні верстви населення. Захворіти на гепатит С може кожен, тому що користування чужими засобами особистої гігієни, як то лезами до бриття, манікюрними ножицями, здійснення косметологічних процедур, таких як пірсинг в сумнівних косметологічних салонах, ось де загроза зараження гепатитом С. Окрема категорія ризику, велика категорія населення, а саме працівники, які в повсякденній роботі чи діяльності також контактують з кров’ю.

Лікування вірусного гепатиту вкрай дороговартісне і його діагностика також, хоча захворювання виліковне. Отже, розуміючи гостроту проблеми, актуальність цього питання, управління охорони здоров`я Львівської міської ради разом з благодійними організаціями, фондами, громадськими організаціями, всіма небайдужими уже третій рік проводять широку компанію з метою привернення уваги у громадськості до цієї проблеми, до проблеми вірусного гепатиту С. Кожного року це відбувається в липні, оскільки 28 липня є Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами. І в рамках цієї акції цього року вже розміщенні у всіх районах міста Львова біл-борди із застереженням, щодо інфікування гепатитом. 28 липня на площі Ринок буде працювати мобільна лабораторія, де можна тестуватися швидкими тестами на гепатити В і С. Відбудеться також флеш-моб, будуть роздаватися різноманітні тематичні брошури, постери, листівки», – розповіла Інна Щербина, головний спеціаліст з організації медичної допомоги дорослому населенню управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

Організаторами акції є управління охорони здоров’я Львівської міської ради, ЛОБФ «Медицина і право», спільно з ВГО «Фундація медичного права та біоетики України, БФ «САЛЮС» за підтримки програми «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження» і МБФ «Міжнародний альянс з ВІЛ/СНІД в Україні.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *