ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепи знову зацікавляться геями

|

Для завершення першої фази плану дій щодо лібералізації візового режиму з Євросоюзом Києву залишилося ухвалити один законопроект, що стосується протидії дискримінації в Україні. Про це заявив заступник директора департаменту інформаційної політики МЗС Василь Зварич на брифінгу у вівторок, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Завдяки активній роботі уряду і Верховної Ради України на сьогоднішній день прийнято майже все законодавство, необхідне для завершення виконання першої (законодавчої фази) плану дій щодо лібералізації візового режиму з Євросоюзом», – зазначив представник МЗС.

Зокрема, він підкреслив, що український парламент прийняв низку законів щодо реалізації державної антикорупційної політики, а також щодо удосконалення системи захисту персональних даних, які необхідні для просування безвізового діалогу між Україною та ЄС.

«Таким чином, з метою завершення підготовки третьої доповіді про прогрес України у виконанні першої фази плану дій щодо лібералізації Євросоюзом візового режиму для України залишається прийняти тільки законопроект «Про внесення змін до законодавчих актів України з приводу запобігання та протидії дискримінації в Україні», який планується розглянути на пленарному засіданні Верховної Ради в період з 4 по 7 червня поточного року», – підкреслив Василь Зварич.

«Коментарі» раніше писали про те, що розгляд законопроекту про легалізацію прав сексуальних меншин було перенесено під час засідання фракції Партії регіонів на невизначений термін.

На думку нардепів, окремий закон щодо захисту геїв та лесбійок є абсолютно недоцільним.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *