ОСТАННІ НОВИНИ

«УДАР» може стати дахом для багатьох пристосуванців

|

Керівник виборчого штабу партії «УДАР» Віталій Ковальчук заявив, що у кожному окрузі його партія висуватиме кандидатів та перевірятиме популярність своїх висуванців серед виборців. Керівник Центру експертних досліджень «Тема» Роман Онишкевич вважає рішення партії УДАР вчасним: «Про це вже давно говорять й інші політичні сили, зокрема, партія Анатолія Гриценка «Громадянська позиція». Анатолій Гриценко постійно пропонує цей механізм як найкращий спосіб визначення єдиного кандидата від опозиції в окрузі. Виборці самі мають визначити, хто з претендентів є найдостойнішим і має найбільше шансів перемогти кандидата від влади».

«Віталій Кличко прославив Україну на увесь світ. Однак за його партійними плечами можуть опинитись люди з далеко небездоганним політичним та бізнесовим минулим. На жаль, дедалі частіше стає відомо про такі факти. Бажаючи отримати депутатську недоторканість, такі особи намагаються заховатися за іменем Віталія. Цим самим вони підривають віру людей у чесність та відкритість опозиційних партій, спотворюють саме поняття опозиції»,  – зазначив Роман Онишкевич.

«Щоб уникнути цього, партії повинні в першу чергу провести внутрішню люстрацію. Та ж  «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка показала, що це цілком під силу партіям, якщо на те є політична воля партійного активу. Опозиційні партії не можуть допустити до балотування людей, які раніше порушували закон, мали судимості за кримінальні злочини, були причетні до крадіжок, насильства, шахрайських оборудок, рейдерства, корупції, хабарництва, зловживань владою. Я вже не кажу про те, що багато таких діячів ще недавно були у провладних партіях. Якщо такі кандидати вже були колись депутатами будь-якого рівня, вони повинні відповісти за кожне своє голосування. Тільки з кандидатами, які пройдуть внутрішньопартійну люстрацію, партії матимуть моральне право йти до людей і закликати їх голосувати за зміну влади», – підсумував політолог.    

 Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *