ОСТАННІ НОВИНИ

Законопроект про обмеження депутатської недоторканності розроблять до 4 липня

|

Верховна Рада Україна (ВР) прийняла проект постанови № 3251-П про подальшу роботу над законопроектом про внесення змін до Конституції України (щодо гарантій недоторканності для окремих посадових осіб). “За” відповідний проект постанови проголосували 384 народних депутатів. З них від Партії регіонів проголосували – 182 нардепа, від фракції БЮТБ – 92, НУ-НС – 39, КПУ – 25, від фракції “Реформи заради майбутнього” – 2, “Народна партія” – 20 і 19 позафракційних.

Згідно з постановою до 4 липня 2012 р. повинна бути завершена робота над проектом закону про внесення змін до Конституції України (щодо гарантії недоторканності для окремих посадових осіб).

Також в постанові зазначено, що законопроект повинен бути розглянутий на пленарному засіданні 5 липня 2012 р.

Нагадаємо, законопроект вносить зміни до Конституції України, згідно з яким народний депутат без згоди ВР не може бути притягнутий до відповідальності – затриманий чи заарештований до набуття чинності звинувачувального вироку суду відносно нього.

Відповідний законопроект № 3251 був внесений в ВР в 2008 р., в 2010 р. Конституційний суд України розглянув відповідний проект закону і визнав заплановані внесення до Конституції конституційними.

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *