ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщини просять оголосити мораторій на будівництво малих ГЕС на гірських річках

|

В Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища в Львівській області відбулось засідання круглого столу з обговорення питання екологічної доцільності будівництва малих ГЕС на гірських річках. Науковці та громадськість прийняли резолюцію та просять оголосити мораторій на будівництво таких об’єктів. Про це повідомили в Держуправлінні охорони навколишнього середовища Львівщини.

Зокрема, учасники круглого столу вирішили звернутись у відповідні органи з пропозицією оголосити мораторій на будівництво малих ГЕС на гірських ріках Українських Карпат до вирішення питання законодавчо-нормативного врегулювання екологічної доцільності і допустимості такого будівництва.

З метою якнайповнішого врахування екологічної складової в існуючих та майбутніх законодавчо-нормативних актах вирішили створити робочу групу з фахівців-екологів із залученням представників громад зацікавлених регіонів, громадських  і туристичних організацій для надання обґрунтованих рекомендацій з врахуванням закордонного досвіду проектування, будівництва та експлуатації міні ГЕС на гірських річках.

Окрім того, вирішили створити міжвідомчу комісію і забезпечити проведення комплексних досліджень гідроенергетичного потенціалу річок України, зокрема, гірських рік.

Участь у круглому столі взяли представники Державної екологічної інспекції у Львівській області, Львівського обласного управління водних ресурсів, науковці Національного університету ім. Івана Франка, голови та члени громадської ради при Держуправлінні ОНПС в Львівській області, громадські організацій: Бюро Екологічних Розслідувань, МБФ «Екологія-Право-Людина», Львівський клуб орнітологів.

Прийняту резолюцію круглого столу з питання будівництва малих ГЕС на Карпатських річках Львівської області скерували до Верховної Ради України, Міністерства екології та природних ресурсів України, Львівської обласної ради, Львівської обласної державної адміністрації для врахування під час прийняття відповідних рішень.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *