ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині посіяли 100% ярих зернових

|

100% ярих зернових посіяно на Львівщині, повідомив під час брифінгу у Львівській облдержадміністрації 24 квітня начальник головного управління агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Роман Верещинський. Про це повідомляє прес-служба ЛьвівськоїОДА.

Р. Верещинський зазначив, що успішній польовій кампанії  сприяли  як погодні умови так і налагоджена фінансово-кредитна підтримка: «Станом на сьогодні ми наблизилися до завершення посіву ранніх ярих культур – посів виконано на 100% , також в області висіяно 91%  цукрових буряків, більше  як на 60% посаджено картоплі і посіяно  та висаджено овочевих культур. Якщо брати в загальному по посівах ярих культур, на сьогодні маємо 60% посіву по всіх категоріях».

Чиновник додав, що  працівники сільськогосподарського сектору своєчасно справилися із підживленням озимих  зернових культур, зокрема на 100% проведено підживлення озимих зернових культур на площі 157 тис. га , озимий ріпак підживлений на площі 45 тис. га.

«Загальна потреба коштів на проведення весняно-польових робіт цьогоріч склала 564 млн грн, залучені кредитні ресурси більше 62 млн грн, в тому числі були залучені кошти із місцевого бюджету в розмірі 6,8 млн гривень».

За його даними сільськогосподарські  виробникиобласті  уклали договори на закупівлю зерна аграрним фондом в кількості 26 800 тонн, це на суму 50 млн 35 тис грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *