ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові змагалися юні гімнастики-«художниці» з восьми країн

|

Перший Міжнародний дитячий турнір з художньої гімнастики «NIKA CUP 2012», у якому взяли участь близько 200 гімнасток віком від 6 до 18 років з України, Боснії та Герцеговини, Ізраїлю, Польщі, Росії, Словаччини, Угорщини, Хорватії, пройшов у Львові 10-11 березня. Турнір організував львівський спортивний клуб «НІКА», за сприяння Львівської міської ради, Управління з питань фізичної культури та спорту Львівської ОДА і Львівського відділення Національного Олімпійського комітету України.

«Вперше за роки незалежності у Львові проводиться турнір з художньої гімнастики такого представницького міжнародного рівня, – зазначила Ірина Руда, організатор і головний суддя змагань. – Сьогодні Львів має вже певний потенціал щоб проводити міжнародні змагання більш високого рівня. Для прикладу, гімнастки нашого клубу «NIKA» вже впродовж кількох років успішно виступають на міжнародних клубних турнірах і займають призові місця. Наших гімнасток вже добре знають у Європі, кілька з них вже є у міжнародних рейтингах».

Свідченням значного інтересу до змагань з боку іноземних команд є те, що на турнір приїхало аж три команди з Ізраїлю.

«Попередньо до участі у турнірі зголосилося більше команд, однак сильні морози напередодні турніру, у лютому, внесли корективи до графіків змагань у Європі і, відповідно, ці команди не приїхали до нас», – повідомила Ірина Руда.

Привітати учасників турніру прийшли представники Генеральних консульств Польщі та Російської Федерації, представники Львівської міської ради і Львівської ОДА.

«Львову сьогодні дуже потрібні змагання такого високого рівня організації, – наголосив на закритті турніру Святослав Шеремета, депутат Львівської міської ради, призер чемпіонату Світу та чемпіонату Європи з бодібілдингу. – Велика подяка клубу «Ніка» за те, що вони організували цей турнір».

Додамо, що надзвичайно успішно виступили на турнірі львівські гімнастки. ЗокремаЄ команда гімнасток Центру творчості дітей та юнацтва Галичини здобула 2 золоті, 1 срібну і 2 бронзові медалі, команда львівського СК «Грація» – 1 зол, 1 срібн, 4 бронз., СК «Галичанка» –  2 зол, 2 срібн, 1 бронз., клуб «Ніка» – 10 золотих, 5 – срібних і 5 бронзових нагород.

Фото – Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *