ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пацієнт побив бригаду швидкої допомоги

Наталя Дуляба

|

Водія і фельдшера «швидкої» побили під час виїзду на виклик у Львові. Лікаря довелося госпіталізувати з закритою черепно-мозковою травмою. Про це Львівському порталу повідомила речниця обласного центру ектреної медичної допомоги Тетяна Андрєєва.

Інцидент стався у середу ввечері, 23 жовтня, на вул. Стрийській. Сюди близько 22:30 на виклик прибула бригада швидкої допомоги (водій, фельдшер і лікарка).

Втім раптом чоловік, який викликав «швидку», почав поводитись агресивно, накинувся на медиків і побив їх. Чому він це зробив, достеменно незрозуміло.

Згодом у поліції Львівщини уточнили, що бригаду швидкої допомоги викликав 29-річний чоловік для своєї дружини. Він перебував у стані алкогольного сп’яніння.

«Коли медики почали надавати пацієнтці допомогу, чоловік розпочав конфлікт та побив фельдшера й водія карети швидкої допомоги», – кажуть правоохоронці.

Для фельдшера та водія карети швидкої допомоги довелося викликати іншу бригаду медиків. Фельдшера госптілазували з закритою черепно-мозковою травмою та гематомами обличчя, водій дістав травму носа. Жінка-лікарка не постраждала.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.125 ККУ (умисне легке тілесне ушкодження). Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до року виправних робіт.

Водночас у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф наголосили, що у вересні на бригаду медиків вже нападали, відтак закликали поліцію притягнути до відповідальності хуліганів.

«Вкотре закликаємо посилити відповідальність за напад на медичних працівників при виконанні службових обов’язків. Сподіваємося на захист та правове врегулювання питань безпеки медиків та служби ектреної медичної допомоги», – підкреслили у службі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: 5 канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *