ОСТАННІ НОВИНИ

У ЗСУ можуть створити ще один рід військ

Олег Дерев'янко

|

У Силах оборони України обговорили питання створення Кіберсил у структурі Збройних Сил України. Про це Львівському порталу повідомили у Генштабі.

Проєкт Концепції створення Кіберсил як окремого роду сил Збройних Сил України обговорили представники Сил оборони України, представники Комітету Верховної Ради України з питань безпеки, оборони та розвідки, а також експерти.

Робоча зустріч відбулася під головуванням начальника Генштабу генерал-лейтенанта Анатолія Баргилевича.

Учасники засідання розглянули основні положення проєкту Концепції з урахуванням досвіду створення та функціонування кібервійськ провідних країн світу.

Крім того, проаналізували досвід ЗСУ та інших складових Сил оборони у кіберпросторі під час відсічі повномасштабної збройної агресії рф. Також на зустрічі визначили основні завдання та функції Кіберсил відповідно до розподілу повноважень у секторі безпеки і оборони.

«Створення Кіберсил дозволить суттєво посилити здатності української армії, забезпечить ефективне планування та виконання завдань у кіберпросторі, який визнається окремим операційним доменом нарівні із суходолом, морем, повітрям та космосом», – кажуть у Генштабі.

Нагадаємо, окремий рід сил для безпілотників у структурі ЗСУ офіційно створили на початку 2024 року. У червні для новостворених Сил безпілотних систем призначили командувача, ним став Вадим Сухаревський, який до цього був заступником головкома ЗСУ.

Згодом у червні президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Сил безпілотних систем ЗСУ, а в вересні Верховна Рада закріпила це на законодавчому рівні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне, Markus Spiske/Pexels

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *