ОСТАННІ НОВИНИ

Над Оперним театром замайоріють десятки кольорових кульок

Львівський портал

|

27 листопада о 11.00 год. в небо над Оперним театром злетять десятки різнокольорових кульок з бажаннями дітей. Все це відбуватиметься в рамках акції «Дихай вільно», повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Мета такого флеш-мобу – звернути увагу суспільства на дітей, хворих на муковісцидоз, повернути їм радість спілкування з однолітками.

«Члени юнацької організації Пласт, Українська Молодь Христові та діти, хворі на муковісцидоз, зберуться біля Оперного театру. На кольорових листках діти напишуть свої мрії і бажання. Волонтери допоможуть прив`язати листочки-мрії кольоровими стрічками до надувних кульок і всі учасники акції одночасно відпустять кульки у небо», – зазначила одна з організаторів заходу Оксана Дарморіз.

Організатори акції запрошують усіх небайдужих зробити всій маленький благодійний внесок заради життя дітей.

Довідка

Кістозний фіброз (КФ), муковісцидоз – це автозомне, резесивне, спадкове захворювання екзокринної залози. Воно вражає легені, потові залози та систему тpавлення, викликаючи хронічні респіраторні та травні проблеми. Воно викликається мутацією у протеїні cystic fibrosis transmembrane conductance regulator (CFTR). Це найчастіше фатальне аутозомне захворювання європеоїдної раси.

В Україні частота муковісцидозу становить 1 на 2300 новонароджених, тобто, кожний рік народжується 250-300 хворих дітей. У світі щороку реєструють більш 45 тис випадків муковісцидозу у дітей. Частота носіїв гена муковісцидозу – 3-4%. Всього на земній кулі біля 275 млн. людей-носіїв цього гена.

Лікування хворих на муковісцидоз повинно проводитись протягом усього життя. Особлива увага має бути звернена на дієто-, ферменто-, і вітамінотарапію. Рекомендується бідна на жири і багата на білки дієта. Назначають ферментні препарати, що поліпшують функцію підшлункової залози и шлунково-кишкового тракту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *