ОСТАННІ НОВИНИ

Більше півсотні українців пройшли курси у Львові, щоб отримати карту поляка

Львівський портал

|

Сьогодні у Львові відбулася презентація Львівської міської громадської організації «Союз поляків «Білий орел». Як розповів під час презентації голова організації Сергій Лук’яненко, «Союз поляків «Білий орел» був створений ще у липні 2011 року, але активно він почав працювати три місяці тому.

За словами С.Лук’яненка, основною метою та завданням громадської організації є згуртування польської молоді, аби підтримати польські традиції, культуру і польську мову у Львові.

Також організація надає різноманітні консультації, особливо ті, які пов’язані з отриманням карти поляка; провидить курси з вивчення історії, традиції, культури Польщі; організовує різноманітні зібрання; допомагає налагоджувати зв’язки між українськими та польськими підприємствами; допомагає людям у відновленні родинних зв’язків, які були втрачені внаслідок операції «Вісла» 1946 року і всіх наступних операцій. Крім того, допомагає українцям, які бажають вчитися у Польщі. Така людина, за словами Сергія Лук’яненка, може звернутися до громадської організації та отримати усю інформацію про вступ до польського вузу.

«До нас щодня дзвонять і звертаються люди. Приблизно за день надходить п’ять дзвінків з різноманітними питаннями – одні хочуть знайти когось у Польщі, інші хочуть отримати карту поляка, тощо. Також ми допомагаємо людям заповнити анкети для отримання візи. Усі консультації та послуги ми надаємо безкоштовно. В першу чергу ми звісно допомагаємо членам нашої організації. Активний прийом членів до організації почався приблизно три місяці тому. На сьогодні організація налічує близько сто членів віком від 20 до 40 років. Для них ми проводимо різні зустрічі, збори», – розповів голова «Союзу поляків «Білий орел».

Крім того, за словами Сергія Лук’яненка, вони проводять курси для людей, які хочуть отримати карту поляка. «Для того, щоб отримати карту поляка людина повинна мати документи, які підтверджують її польське походження. Також цій людині слід мати базові знання з польської мови, знати польську історію, культуру та традиції. Адже на співбесіді в Генеральному консульстві Республіки Польща можуть запитати будь-що чи то з історії Польщі, чи то з культури. Тому ми проводимо такі курси. За час активної діяльності такі курси у нас пройшло більше як півсотні людей», – розповів С.Лук’яненко.

Також «Союз поляків «Білий орел» планує незабаром запровадити курси з польської мови. «Десь за три тижні ми плануємо організувати мовні курси. Усі курси для членів нашої організації є також безкоштовними. Вони є вечірніми, починаються о 19 год.», – додав голова організації.

Довідка

Львівська міська громадська організація «Союз поляків «Білий орел» знаходиться за адресою С.Крушельницької,19а/1. Час роботи з 10 до 18 год. з понеділка по п’ятницю. 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *