ОСТАННІ НОВИНИ

Студентів перевірять на здатність до навчання

Львівський портал

|

У 2011 році в Україні повинен стартувати пілотний проект оцінювання студентів перших курсів на їх здатність до навчання. Про це заявила директор Всеукраїнського центру оцінювання якості знань Ірина Зайцева.

«Це буде пілотний проект, апробація тесту на здатність до навчання. Він проходитиме в декількох регіонах протягом вересня-жовтня у вищих навчальних закладах за погодженням з ректорами. Планується, що тестування проводитиметься серед студентів 1-2 курсів і до 2012 року ми зробимо висновки – чи має сенс поширювати його (тестування. – ред.) на всю Україну», – повідомила Зайцева.

Нагадаємо, раніше директор Центру повідомила: у Всеукраїнському центрі оцінювання якості знань думають над тим, щоб зменшити кількість документів, які учасник ЗНО повинен пред´являти в пункті тестування.

Зазначимо також, Міносвіти та Всеукраїнський центр оцінювання якості знань виступають за проведення ЗНО-2012 в більш ранні терміни, ніж ЗНО-2011 через Євро-2012. Так, зокрема, чиновники та експерти виступають за дати з 14 травня по 7 червня, проте остаточно затверджені терміни будуть відомі пізніше.

Comments.UA

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *