ОСТАННІ НОВИНИ

Учні пропонують назвати обласне радіо іменем Коновальця

Львівський портал

|

Завтра, 30 червня, Учнівське братство розпочне у Львові акцію “Урок державотворення: 70-річчя відновлення української державності”, під час якої збере підписи за надання обласному радіо імені Євгена Коновальця.

Про це повідомив речник Учнівського братства Віталій Іванов.

За його словами, під час історико-пошукової роботи, спілкування зі свідками історичних подій, активісти Учнівського братства виявили будинки на трьох вулицях Львова, де працювали установи, пов`язані з  арештованим німцями урядом Ярослава Стецька. 

Учень розповів, що о 9 ранку 30 червня молодь встановить символічні таблички і державні прапори на історичних будинках та привітає ветеранів проголошення Української держави, а учасники відновлення української державності у Львові, Перемишлі, Теребовлі, інших місцевостях Галичини розкажуть учням про свій досвід державотворення у 1941 році, створенні місцевих комітетів та органів української влади.

Речник Учнівського братства повідомив, що учнями було знайдено старших львів`ян, які готові розповісти молоді про те, як вони сімдесят років тому плакали від щастя, почувши по радіо оголошення про відновлення Української державності, що зачитав пізніше розстріляний німецькими окупантами член ОУН Юліан Савицький.

Віталій Іванов додав, що Учнівське братство і мешканці будинку, де розташоване обласне радіо, підпишуться за надання йому імені Коновальця, як це було у 1941 році. Таким чином, на думку представника Учнівського братства хоча б одна сучасна установа – Львівське радіо імені Коновальця буде втіленою в сьогоденні частинкою державотворчого процесу 1941 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *