ОСТАННІ НОВИНИ

Російського консула у Львові просять завтра не допустити ескалації політичної напруги

Львівський портал

|

Штучне нагнітання ситуації довкола трагічної  дати в українській історії– 22 червня 1941 року, та спроби дискредитувати Україну на міжнародному рівні, спонукали представників громадських об’єднань Львівщини звернутися до Генерального консула Російської Федерації у м. Львові.  Подаємо текст звернення:

“22 червня 2011 року виповнюється 70 років, коли на теренах нашої Батьківщини розпочалося смертельне зіткнення двох людиноненависницьких ідеологій – фашизму та комунізму. Колишні союзники, які влаштовували переможні паради на крові невинних жертв, того дня смертельно зіткнулися

між собою. Ця дата ознаменувалася жахливим кровопролиттям, спричиненим як однією, так і другою стороною. Тому цей день є днем смутку над українською землею, що просякла кров`ю невинно убієнних.

Нехай стане для нас 22 червня – Днем пам`яті й спільної молитви. Пам`ятаємо сотні тисяч синів і дочок народів СРСР, знищених того дня. Закатованих у сталінських тюрмах на території Західної України.

Пам`ятаємо численних полеглих вояків Червоної армії, які першими прийняли удар нападника.

Пам`ятаємо незліченні жертви, особливо серед цивільного населення, кривавих безчинств гітлерівських загарбників.

Пам`ятаємо тих, хто попри всі небезпеки залишився людиною та рятував життя своїх ближніх, наражаючи на небезпеку себе і свої родини. Пам`ятаємо, що ці геройські вчинки були не поодинокими чи відокремленими проявами людської та християнської самопожертви й любові.

Звертаємось до Вас з проханням проявити в цей день християнську терпимість, підтвердити дипломатичний професіоналізм та не допустити ескалації політичної напруги”.

За дорученням громадських організацій, звернення підписали, зокрема, Юрій Антоняк (Львівська обласна організація ВГО „Наша Україна”), Андрій Бень (Молодіжний Націоналістичний Конгрес), Юлій Хвещук (Львівське регіональне відділення Інституту національного державознавства), Олесь Старовойт (Зарваницька громадська ініціатива) та інші.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *