ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують займатись флорболом

Львівський портал

|

У Львові активно розвиваються нові види спорту. Серед уже популярних – флорбол. Львівська обласна федерація флорболу успішно діє більше 5 місяців, інформує прес-служба Львівської міськради.

«В  нас багато охочих займатись флорболом. Є випадки, що діти з інших секцій переводяться до нас. Це вид спорту новий і дуже цікавий, він також легкий щодо освоєння. У нас займаються діти різного віку та різної вагової комплекції. З осені ми плануємо проводити заняття на базі СШ №13 та школи на Левандівці. Поки секції працюють лише у школі №2. Також хочемо, щоб у всіх вчителів фізкультури були ключки і діти на уроках могли займатись флорболом. Наступного місяця до нас має приїхати тренер з Латвії, який буде вчити нашу старшу команду», – зазначила під час брифінгу член Львівської обласної федерації флорболу, тренер Оксана Приймак.

Флорбол – це командний безконтактний вид спорту. Гра відбувається на майданчику розміром 40 на 20 м пластиковим м’ячем, удари по котрому наносять спеціальною ключкою. Мета гри – забити м’яч у ворота суперника. Залежно від розміру поля, варіюється і кількість гравців у команді: на полі 40 на 20 грає 6 гравців, 34 на 18 – 4 гравців і 24 на 14 – 3 гравці.

Тривалість  гри – 3 періоди по 20 хв. Перерва  між періодами триває 10 хвилин. У  деяких випадках третій період у флорболі не грають.

Єдиним  дозволеним силовим прийомом є гра плечем в плече, у випадку ведення боротьби за м’яч, який не контролюється жодним з гравців. Якщо гравець порушив привила, протилежна команда отримує право на штрафний удар. Гравців можуть карати дво- або п’ятихвилинними вилученнями. За неспортивну поведінку гравця можуть усунути й на 10 хв.

«Протягом літа ми мали змогу провести більше десятка вуличних акцій. Кожен охочий може попробувати, побачити, що таке флорбол. В рамках акції «Зміни пляшку на ключку», ми провели показові майстер-класи  в різних містах області. В суботу їдемо в Тернопіль, в неділю – у Червоноград, щоб продовжити акцію. Флорбол зараз розвивається найшвидше зі всіх видів спорту. До 2020 року флорбол стане Олімпійським видом спорту. Цей спорт дуже доступний, все, що потрібно – це ключка, м’ячик і спортивний зал. Можна займатись і на вулиці. Зараз наші тренери самостійно купують обладнання, тому займатись діти можуть безкоштовно. У флорболі важливі три речі – динаміка, техніка і безконтактність. Цей спорт приїхав до нас з Латвії», – розповів керівник відділу розвитку Львівської обласної федерації флорболу Роман Лозинський.

Львівську обласну федерацію флорболу створено у квітні цього року. Однак ще торік у Львові була сформована перша  львівська команда з флорболу «Лемберг», котра взяла участь у  першому загальноукраїнському кубку  України 2010 року та у першому офіційному чемпіонаті України 2009-2010, де здобула друге місце серед українських команд.

Також на початку ігрового сезону 2009 року у загальноосвітній спеціалізованій  школі номер 2 формуються дві дитячі секції з флорболу. У лютому 2010 року відбувся перший дитячий турнір серед дітей віком до 15 років. У травні пройшов ще один дитячий турнір під назвою «Spring Drive», в якому взяли участь п’ять команд з різних шкіл міста.

 

У Львові планується відкриття секцій при загальноосвітніх закладах, а  також створення шкільної ліги з флорболу, у змаганнях котрої вже цього року візьмуть участь 8 команд. Федерація також проводить літні спортивні тренувальні табори. Перший з них, що об’єднав більше 50 дітей, проведено цього року поблизу Червонограда.

У Львові працює три секції з флорболу: дві для дітей віком до 15 років і одна – для дорослих. Усі вони функціонують на базі СЗШ №2, що на вул. В. Великого, 55а.

Довідка:

Флорбол  зародився у Швеції в 70-х роках  минулого століття і швидко набув  популярності в Європі. 1986 року засновано Міжнародну Федерацію  Флорболу (МФФ). На сьогодні МФФ об’єднує флорбольні федерації 49 країн на усіх континентах. Перший чемпіонат світу з флорболу серед чоловіків відбувся 1996 року. У лютому 2008 року флорбол отримав визнання Міжнародного Олімпійського комітету (МОК). Можливо, вже у 2020 році флорбол увійде в програму літніх Олімпійських ігор.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *