ОСТАННІ НОВИНИ

МНСники проводять пожежну профілактику в селах Львівщини

Львівський портал

|

Від початку року на Львівщині виникли 219 пожеж, на яких виявлені тіла 22 загиблих людей. Зокрема, зросла кількість травмованих на пожежах людей у Городоцькому районі. В одному із сіл району, Бучани, вогонь травмував двох жителів. Тому 25-го лютого фахівці ГУМНС провели пожежно-профілактичне відпрацювання цього населеного пункту, повідомляє центр пропаганди ГУМНС у Львівській області.

Рятувальники МНС разом із депутатами села вирушили до осель пенсіонерів та соціально незахищених сімей, де, окрім проведення профілактичних бесід, прискіпливо оглядали електромережі, стан запобіжників у електролічильниках та влаштування пічного опалення. У більшості господарств замість плавких вставок у електрозапобіжниках використовуються товсті дроти або ж навіть цвяхи.

«Доволі часто нам доводиться виявляти у електрозапобіжниках так звані «жучки». Люди пояснюють їх використання тим, що стандартні калібровані вставки не витримують навантаження та швидко перегоряють. Але ж це свідчить не про погану якість вставки, а про певні недоліки у влаштуванні самої електромережі або про використання потужних чи несправних електроприладів, робота яких може призвести до пожежі внаслідок короткого замкнення», – зазначив начальник сектору Державного пожежного нагляду райвідділу МНС Олександр Афіногенов.

У цьому селі перевірили 52 житлових будинки, проінструктовані 79 людей, яким роздані пам’ятки про дотримання вимог правил пожежної безпеки. Також були демонтовані та замінені 29 плавких вставок запобіжників електромережі. Працівники МНС склали перелік будинків, де навіть за зовнішніми ознаками помітні вади в облаштуванні електромережі. За цими адресами сільрада скерує кваліфікованих працівників, які замінять запобіжники, перевірять та за необхідності усунуть несправності електромережі.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *