ОСТАННІ НОВИНИ

Укрзалізниця обіцяє подбати про людей з обмеженими можливостями

Львівський портал

|

Для створення сприятливих умов перебування осіб з обмеженими фізичними можливостями на вокзалах та в поїздах Укрзалізниця планує цього року придбати ще 6 спеціалізованих вагонів, повідомляє управління взаємодії зі ЗМІ Укрзалізниці.

Наразі залізницями України вже курсують 19 вагонів для людей з обмеженими фізичними можливостями, зокрема на Донецькій, Львівській, Одеській та Південно-Західній залізницях – по 3 вагони; на Придніпровській – 5 і на Південній – 2 вагони.

Упродовж 2009 року залізничники також продовжать установлювати на вокзалах залізниць України спеціальні поручні, ліфти, облаштовувати пандуси, переїзди через залізничні колії для інвалідних візків, пішохідні переходи, похилі з`їзди на привокзальні площі. Вокзали буде оснащено таксофонами, кнопками виклику персоналу на зручній для пасажирів на інвалідних візках висоті, спеціальними підйомниками тощо.

Для безпечного руху людей з вадами зору перони та платформи планують облаштувати рельєфними обмежувальними смугами, а вокзальні приміщення – голосовими пристроями, на підлозі вокзалів буде нанесено спеціальні контрастні позначки та ін.

На залізничних вокзалах України працюють спеціальні групи з надання допомоги особам з обмеженими фізичними можливостями. Інформацію про наявність групи допомоги (службовий номер телефону, номер кімнати) розміщено біля довідкових служб та в інших доступних місцях, а також її оголошують через гучномовний зв`язок. З працівниками вокзалів, які задіяні в обслуговуванні пасажирів, регулярно проводять відповідні технічні заняття й інструктажі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *