ОСТАННІ НОВИНИ

Кріль знає, як оздоровити політичну систему України

|

На думку народного депутата України Ігоря Кріля, лише відкриті виборчі списки дозволять зламати корумповану модель роботи парламенту і стануть рецептом оздоровлення української політичної системи. З такою заявою виступив лідер «Єдиного Центру», коментуючи положення законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про вибори народних депутатів України». Про це повідомляє прес-служба ЄЦ.

За словами Ігоря Кріля, існуюча система виборів – одна з причин нинішньої політичної кризи. Замість того, щоби служити народу, депутати перетворились на маріонеток партійних вождів.

«Лідери партій, фактично, одноосібно формують виборчі списки. Як результат, депутати працюють не для своїх виборців чи держави, а заради задоволення інтересів партійних вождів», – наголосив лідер Єдиного Центру.

Як зазначив І. Кріль, його законопроект передбачає, що виборці, окрім перших п‘ятірок списків, зможуть обирати і конкретних кандидатів, закріплених за кожним з 225 виборчих округів. На думку автора законопроекту, це дозволить виборцям обирати конкретних людей, які розв’язуватимуть проблеми мешканців відповідної території, а виборчі програми будуть спрямовані на вирішення не лише загальнодержавних, але й до регіональних проблем.

«Така система відповідає європейським моделям проведення виборів і дозволяє наблизити депутатів до громадян. Ця система сприяла демократизації політичного процесу в Польщі, Чехії, Латвії та прискорила їхнє входження в ЄС», – сказав І. Кріль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *