ОСТАННІ НОВИНИ

Міліцейська версія подій у Рясному – затримано 17 осіб, ніхто нікого не бив

|

«Львівський портал» має можливість подати читачам версію правоохоронців щодо подій в мікрорайоні Рясне, які трапилися сьогодні вночі.

За словами начальника ЛМУ ГУМВСУ у Львівській області Ігоря Цікала, до міліції близько першої ночі почали надходити скарги від мешканців району про те, що молоді люди щось викрикують і грає гучна музика.

На місце поїхала опер група з чотирьох осіб. Поблизу одного з кафе приблизно 30 молодих людей галасували під голосну музику – в одній із церков було храмове свято. Міліціонери зажадали вимкнути музику й припинити галас, однак наразилися на словесний спротив.

Тоді міліціонери почали відключати апаратуру, завантажили звукові колонки в патрульну машину й намагалися виїхати. Однак молоді люди заблокували дорогу й почали розхитувати машину, а хтось ще й проколов дві шини. Відтак, міліціонери викликали ще одну патрульну машину, але з її прибуттям ситуація не змінилася. Тоді вони подзвонили до чергового й той прислав «Беркут».

За словами І. Цікала, «беркутівці» почали заспокоювати молодь і затримувати тих, хто не хотів коритися вимогам міліції. Відтак, затримали 18 молодих людей 18-25 років, які до цього часу перебувають у камерах райвідділу. Одного неповнолітнього відпустили сьогодні зранку.

Водночас І. Цікало зазначив, що в цих сутичках зазнали ушкоджень три міліціонери, в одного з них – струс мозку.

Сьогодні під час сесії міської ради депутат Роман Вороняк сказав, що вночі міліція побила групу людей в районі Рясне.

Як розповів депутат, правоохоронці, у тому числі і спецпідрозділ «Беркут», били всіх без розбору, у тому числі жінок та неповнолітніх. За твердженням депутата, працівники Шевченківського райвідділу відмовились прийняти написану ним скаргу як на місці події, так і в райвідділі. Також, він сказав, що затримані міліціонерами люди, серед них – неповнолітні, досі перебувають у відділку.

Як повідомив прокурор Львова Адрій Палюх, у розслідувані інциденту за його вказівкою бере участь Шевченківська районна прокуратура міста.

Крім того, депутати ЛМР створили комісію, яка має виїхати на місце події, щоб з’ясувати подробиці інциденту. За словами Р. Вороняка, храмове свято в Рясному до цього часу відбувалося без подібних інцидентів, хоча завжди тривало допізна, у тому числі й дискотека.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *