ОСТАННІ НОВИНИ

Першу в Україні приватну шахту побудують на Львівщині

|

Першу в Україні приватну шахту наступного року будуватимуть у Жовківському районі Львівській області. Вартість будівництва шахти оцінюють на суму півтора мільярда гривень. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник.

За його словами, шахту розпочне будувати компанія ССІ-Любеля. Петро Олійник сказав, що запасів вугілля у місці будівництва приватної шахти вистачить приблизно на 50 років видобутку за умов річного видобутку 2 мільйони тонн. Вугілля там буде не тільки енергетичне, а й коксівне.

За словами Петра Олійника, переговори щодо будівництва шахти ведуть із спеціалізованою компанією з Луганська, яка нині займається будівництвом шахти № 10 у Волинській області. Відтак Петро Олійник висловив сподівання, що цих фахівців вдасться залучити, і вже з наступного року розпочнеться будівництво.

Також Петро Олійник сказав, що керівництво «Львівугілля» і він як голова ЛОДА сподівається, що розпочнуть роботи з будівництва нової шахти в Червонограді. Директор ДП «Львівугілля» Володимир Гарбузюк повідомив, що компанія вже заплатила 100 тисяч гривень за техніко-економічне обґрунтування для будівництва шахти «№ 3 «Червоноградська». Відтак він сподівається, що найближчим часом її почнуть будувати, хоча будівництво цієї шахти мало б розпочатися ще у 2005 році.

За словами Петра Олійника, нині розвідані запаси Львівського вугільного басейну становлять 1,1 мільярда тонн, і цього вугілля вистачило б для того, щоби повністю забезпечити потреби компанії «Західенерго» в енергетичному вугіллі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *