ОСТАННІ НОВИНИ

Медики спростовують закиди Максимова щодо нефахової допомоги Марічці Куцинді

|

Головне управління охорони здоров’я ЛОДА та Міського управління охорони здоров’я спростовує закиди начальника управління МВСУ у Львівській області Віталія Максимова щодо не фахової допомоги потерпілій під час вибуху на «Шуварі» Марічці Куцинді. Заяву медиків з цього приводу поширила прес-служба ЛОДА.

Генерал–майор Максимов під час своєї прес-конференції заявив, що дівчинка померла від утрати крові. «Рана була незначна, але оцінку діям медиків дасть прокуратура, тут ідеться й про моральність лікарів, про те, як вони виконували свої обов’язки», – заявив він тоді.

Головне управління охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації заявляє, що це твердження керівника УМВСУ є некоректним і таким, що не відповідає дійсності. Медики спрацювали оперативно і зробили все можливе, щоб врятувати життя дитині.

„Ми дали абсолютно чітку відповідь громадськості, родичам дівчинки, яка загинула, у тому числі, дали відповідь правоохоронним органам. Причина смерті дитини – пошкодження магістральних судин внаслідок мінно – вибухової травми. На місці виклику „швидкі” були одразу, лікарі працювали професійно. За результатами судово – медичної експертизи, найжорстокішого дослідження, зробленого висновок, який підтверджує нашу заяву: будь-яких ознак чи наслідків непрофесійності роботи чи невчасної дії лікарів не знайдено”, наголосив у своєму коментарі начальник ГУОЗ ЛОДА Ігор Герич.

«Головне управління охорони здоров’я ЛОДА, Міське управління охорони здоров’я висловлюють жаль з приводу необхідності публічно коментувати надто емоційну, абсолютно суб’єктивну та неетичну стосовно, родичів загиблої та медичних працівників, заяву генерала – майора В. Максимова.

ГУОЗ ЛОДА та Міське управління охорони здоров’я висловлює співчуття родині трагічно загиблої дівчинки», – йдеться у заяві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *