ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині зросла кількість сільських амбулаторій

|

На Львівщині зросла кількість сільських амбулаторій, тепер вона становить 168 одиниць. Із них 46 – це амбулаторії сімейного типу. Про це під час сьогоднішньої колегії Головного управління охорони здоров’я ЛОДА повідомив начальник обласного медичного інформаційно-аналітичного центру Микола Паєнко.

За його словами, найактивніше сімейну медицину впроваджують у Сколівському та Самбірському районах. Поки такі лікарні обслуговують 12,5% від загальної кількості сільського населення Львівщини. Окрім того, він підкреслив, що цьогоріч для сільських амбулаторій придбали 9 автомобілів УАЗ, закупили нове обладнання, діагностичну апаратуру.

Микола Паєнко розповів, що з першого березня цього року на Львівщині діє програма профілактичного огляду сільського населення. Завдяки їй бригади районних спеціалістів оглянули 691,7 тисяч сільських жителів, що становить 66,34% від загальної кількості сільського населення Львівщини.

У результаті оглядів встановлено, що більшість сільських амбулаторій потерпають через відсутність відповідного транспортного забезпечення. Водночас близько дев’яти відсотків сільських лікарів Львівщини не мають відповідних атестацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *