ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники колоній Львівщини обговорили проблему по боротьбі з туберкульозом

|

Працівники соціально-виховної, психологічної служби установ виконання покарань та кримінально-виконавчої інспекції (КВІ) управління Львівської області провели 19 серпня в Управлінні нараду, під час якої обговорили ряд важливих питань: готовність до нового навчального року в навчальних закладах (школах та ПТУ) установ виконання покарань, про перепрофілювання КВІ в службу пробації за європейським стандартом, про реалізацію цільової програми по боротьбі з туберкульозом та ВІЛ/СНІДом.

Як повідомила прес-служба Державного департаменту департаменту України з питань виконання покарань у Львівській області, нараду проводили: заступник голови ДДУПВП, доктор педагогічних наук, професор Наталія Калашник, начальник управління охорони здоров’я ДДУПВП, полковник внутрішньої служби Сергій Живаго, начальник управління у Львівській області, полковник внутрішньої служби Василь Ільницький.

Під час свого робочого візиту Н. Калашник відвідала Самбірську виховну колонію, а О. Светлак побував у всіх колоніях області.

На даний час в Україні загальноосвітні навчальні заклади функціонують при 105 виправних колоніях та 22 СІЗО. Наприкінці минулого навчального року у виправних колоніях перебувало 17,6 тис. засуджених, які не мали загальної середньої освіти, з них 66% віком до 28 років. Загальноосвітнім навчання протягом 2005-2006 років охоплено 10,6 тис осіб або 60,2% від тих, хто немає середньої освіти. Крім того, у середніх загальноосвітніх школах виховних колоній для неповнолітніх навчалося 2,5 тис. засуджених. По закінченню навчального року загальну середню освіту здобули 3633 особи (у виховних , колоніях – 749), у тому числі базову середню освіту – 1560 осіб (у виховних колоніях – 392), повну загальну середню освіту – 1991 (у виховних колоніях 357) осіб.

У Львівській області при установах виконання покарань функціонує 6 загальноосвітніх навчальних закладів та середня школа Самбірської виховної колонії, в яких на початок 2005-2006 років навчалось 719 засуджених, навчальний процес забезпечувало 40 педагогічних працівників. У кінці навчального року випускникам видано 81 свідоцтво про освіту (9 класів) та 85 атестатів (11 класів). У 2006-2007 навчальному році в навчальних закладах установ області навчатиметься 747 учнів. Робота щодо набору учнів ще продовжується.

Щодо с лужб и пробації , то г олов а департаменту прийня в рішення про проведення експерименту щодо введення служби пробації у семи областях України у тому числі у Львівській. Завдання служби пробації визначити соціальний статус та соціальну небезпеку особи, яка вчинила злочин, ще на стадії її перебування у СІЗО, з метою подальшого визначення можливості застосування альтернативного покарання, не пов’язаного із позбавленням волі. У період знаходження підслідного у СІЗО, з ним крім слідчого працюватимуть психологи та офіцери служби пробації. Їх висновки суд враховуватиме при визначенні міри покарання.

Крім того, служба пробації прийматиме участь у вирішенні питання умовно-дострокового звільнення засуджених, які перебувають у виправних колоніях і здійснюватимуть процес соціальної реабілітації зі звільненими особами.

На сьогодні у колоніях України відбуває покарання близько 130 тис яч засуджених, разом з тим засуджено до альтернативного покарання 170 тис яч засуджених (знаходяться на обліку КВІ). У Львівській області у восьми установах виконання покарань Львівщини відбувають покарання більше 6 тис яч осіб і 5 тис яч осіб знаходяться на обліку КВІ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *