ОСТАННІ НОВИНИ

Італійські роботодавці переконують власний уряд легалізувати українських нелегалів

|

До осені Італія планує надати право на роботу в країні 460 тисячам осіб з-поза меж Європейського Союзу. «Спершу була квота 170 тисяч, однак надійшло аж 460 тисяч запитів від роботодавців, які мали наявні робочі місця», — повідомив під час перебування у Львові представник Державної ради з питань економіки та праці Італії, професор Джорджіо Алессандріні, повідомляє ЗІК.

Втім, на його думку, це означає, що італійські роботодавці не стільки потребують нових робочих рук, як прагнуть легалізувати тих працівників, які уже працюють у них нелегально.

«Італійський уряд коли побачив невідповідність квот і запитів, вирішив збільшити кількість квот, — додав він. — До осені він повинен завершити цю справу згідно з законом».

Разом з тим Італія більше не проводитиме легалізації нелегалів, як це було у 2002 році. Тоді кожен, хто у певний день перебував в Італії, міг отримати документи. Джорджіо Алессандріні запевнив, що не знає скільки нелегальних працівників з України перебуває нині в Італії. Що ж стосується офіційної статистики, то у цій країн перебуває 41,8% вихідців з Львівщини, 16,7% — з Тернопільщини, 11,5% — з Івано-Франківщини і 10,9% — мешканці Чернівецької області. 90% з усіх українців в Італії становлять жінки. А 64,1% працівників доглядають за хворими і престарілими. Ці дані оприлюднили під час конференції «Українські імміграція в новому європейському контексті: відносини між Україною та Італією», яка вчора, 17 червня, відбувалася в УКУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *