ОСТАННІ НОВИНИ

Оргкомітет з вшанування пам`яті Андрія Мельника відроджуватиме рідне село героя

|

Організаційний комітет із вшанування пам’яті та створення меморіального комплексу голові проводу ОУН Андрію Мельнику, який очолює депутат облради та голова координаційної ради Блоку національно-демократичних сил Дрогобиччини Михайло Ваврин, звернувся до Львівської обласної ради, ЛОДА та Дрогобицької райради з проханням посприяти у спорудженні пам’ятника в селі Воля Якубова до 12 грудня 2005 року, 115-ої річниці від дня народження героя.

Проект передбачає встановити погруддя Андрію Мельнику (2005), відновити садибу та створити музей (2006), побудувати під’їзну дорогу до села, відновити телефонну та радіомережу, виконати інші заходи з відновлення села, повідомляє прес служба обласної ради.

З ініціативи оргкомітету було зареєстровано Благодійний фонд сприяння створенню меморіального комплексу. Завдання фонду – залучити співвітчизників та українську діаспору до акумулювання коштів на спорудження пам’ятника, провести конкурс на найкращий проект, співпрацювати з громадськими, благодійними та державними установами з метою відновлення с. Воля Якубова.

Комітет звертається до усіх благодійників, організацій і установ з проханням долучитись до справи і перерахувати кошти на:

гривневий рахунок (БФССМК Андрія Мельника, Р/Р № 26001101155001, Дрогобицька філія АТ “Укрінбанк”, МФО 325785, Код 33678441)

або валютний рахунок:

Intermediary Bank – DEUTSCHE BANK TRUST COMPANY AMERICAS New York (swift – BKTRUS33), Beneficiary Bank – corr. acc. # 04-093-849, UKRAINIAN INNOVATION BANK DROGOBYCH BRANCH (swift – UKRBUAUX), Beneficiary – 26008101155101 BFSSMK MELNYKA.

Звернення підписали – голова оргкомітету Михайло Ваврин, голова проводу ЛО ОУН Олег Гринюк, члени проводу ОУН Йосиф Блажкевич та Іван Щербак, президент Благодійного фонду Ярослав Болонний.

Довідка.

Уродженець села Воля Якубова Дрогобицького району, видатний український політичний діяч минулого Андрій Мельник був полковником УСС, начальником Штабу дієвої армії УНР, крайовим командантом УВО, організатором і творцем Світового Конгресу Вільних Українців. Після загибелі Євгена Коновальця він очолив ОУН. За свою військову та політичну діяльність був двічі суджений. Похований у Люксембурзі. Радянська влада вважала село Волю Якубову розплідником націоналістичної ідеології і село було фактично приречене на знищення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *