ОСТАННІ НОВИНИ

Намагання реабілітувати ОУН-УПА – спроба нав’язати суспільству фашистську ідеологію – комуністи

|

Під час віче-реквієму біля монументу Слави представники міського та обласного обкомів КПУ, Львівської організації ветеранів, обласної ради „Всеукраїнського союзу робітників” та їхні однодумці прийняли заяву у якій протестують проти спроб реабілутації вояків ОУН-УПА. Подаємо повний текст заяви:

„Розбійним нападом на Радянський Союз 22 червня 1941 року фашистська Німеччина розпочала найкривавішу в історії людства війну, що стала для всіх радянських людей Великою Вітчизняною війною.

Людиноненависницькі плани гітлерівців повинні були втілитися і втілювалися у знищенні десятків мільйонів радянських людей. На карті третього Рейху не було місця ні для українців, ні для росіян, ні для білорусів, ні для інших народів СРСР.

У всіх злочинах фашистів проти людства вірними посібниками були українські націоналісти, вояки ОУН-УПА, на совісті яких знищення цвіту української інтелігенції, смерть людей, спалених живими в білоруській Хатині, підле вбивство М. І. Кузнєцова і генерала Ватутіна.

Вбито і замордовано десятки тисяч українців, які були скеровані зі Сходу України на відновлення та розвиток західних областей.

Ми, учасники мітингу, заявляємо рішучий протест будь-яким спробам реабілітації фашистського охвістя – вояків ОУН-УПА. Злочини яких не мають терміну давності. Ми розцінюємо намагання реабілітувати ОУН-УПА як спробу нав’язати суспільству фашистську ідеологію.

Ми вимагаємо припинити знущання над історичною правдою та світлою пам’яттю мільйонів полеглих у боротьбі з фашизмом.

Ми вимагаємо вилучення з навчальної літератури героїзації „подвигів” вояків ОУН-УПА, відновлення пам’ятників героям Великої Вітчизняної війни, повернення назв вулицями на часть справжніх патріотів України – героїв Великої Вітчизняної війни.

Ми закликаємо всіх чесних людей об’єднатися навколо КПУ у Лівий фронт для боротьби проти загрози реабілітації фашизму в Україні.

Ми закликаємо міжнародну громадськість виступити з рішучим засудженням „помаранчевого” режиму, що все більше перетворюється на коричневий”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *