ОСТАННІ НОВИНИ

Ухвалу з приводу Цвинтаря орлят прийматимуть наступного четверга

|

Депутати міської ради вирішили відкласти до наступного четверга прийняття в цілому ухвали з приводу польських військових поховань на Личаківському цвинтарі. До такого рішення депутати прийшли близько восьмої вечора після бурхливих дискусій і аісля тогго, як цю ухвалу було прийнято за основу.

Щоправда, після прийняття за основу ухвала зазнала змін, бо депутати прийняли низку поправок, які змінюють домовленості між українською та польською сторонами, досягнуті з цього приводу шостого червня у Варшаві. Зокрема, депутати прийняли поправку, якою змінюється текст напису на могилі невідомого солддата – замість “Тут спочиває вояк, який загинув за Вітчизну у 198-1920рр” депутати вирішили зробити напис “тут спочиває вояк, який загинув в українсько-польській війні 1918-19рр”. Крім того, депутати внесли до тексту ухвали правку стосовно неприпустимості встановлення скульптур левів біля колонад та вирішили, що меч на могилі невідомого солдата має бути замінено на католицький хрест, оскільки на могилі не пасує ставити мілітарні символи. Ще однією зміною став пункт про те, що ухвала вступає в дію лише після виконання одного із пунктів варшавського протоколу, яким передбачено встановити пам`ятник у селі Павлокома, де від рук польських військ загинуло понад триста українців.

Проте коли депутати вирішили перенести остаточне затвердження ухвали на наступний четвер, слова попросив голова ЛОДА Петро Олійник. Він почав просити депутатів прийцняти ухвалу в цілому підл час цього засідання і не змінювати написів на могилах, бо тоді весь процес відкриття опиниться під загрозою і президенти України та Польщі до Львова не приїдуть. Депутати повернулися до розгляду питання, однак за зміну напису не проголосували.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *