ОСТАННІ НОВИНИ

ОУН подала в суд на екс-кандидата в президенти Романа Козака

|

Партія ОУН подала позов у Личаківський районний суд міста Львова на екс-кандидата в Президенти України Романа Козака з вимогою відшкодувати моральний і матеріальний збиток, якого зазнала партія через публічні виступи і відеоролики Р.Козака під час виборчої кампанії. Як розповів в.о. голови ОУН Віталій Цапович, у своїй скарзі партія оцінила суму компенсації, яку повинен виплатити Козак, у 1 млн. грн. Скаргу було подано в суд 28 січня.

За словами Цаповича, позовну заяву підписали він, а також голова секретаріату партії і голова Львівської обласної організації ОУН Володимир Тарасенко і головний юридичний консультант партії Ігор Шанайда. Він стверджує, що мова йде про те, що у своїх відеороликах під час виборчої кампанії Роман Козак користувався емблемою партії, при цьому сам текст його виступів ніяк не узгоджувався з керівництвом ОУН. Цапович відзначив, що ще під час першого туру виборів ОУН зверталася до телеканалів, де транслювалися відеоролики Козака, із проханням, принаймні, зняти з них емблему партії.

Цапович підкреслив, що завдяки „медіакілерству” Козака щодо Віктора Ющенко, Олександра Омельченка і мера Тернополя Богдана Левківа, партія понесла моральний і матеріальний збиток – зокрема в Тернополі оунівців позбавили їхнього офісу.

Цапович також відзначив, що де-факто Козак не очолює ОУН ще з 12 вересня. Крім цього, відзначив він, 22 грудня рада ОУН, у якому взяли участь 19 з 20 зареєстрованих голів регіональних партійних організацій, прийняв рішення про відсторонення його від керівництва партією.

У прес-релізі, розповсюдженому ОУН, також відзначається, що 1 лютого на центральній площі Львова біля пам`ятника Тарасу Шевченко члени Львівської обласної організації ОУН провели політичну акцію „За очищення націоналістичного руху від провокаторів”. Оунівці спалили плакати екс-кандидатів у президенти Козака й Андрія Чорновола, а також портрети керівників УНА і ВО „Свобода” Едуарда Коваленка й Олега Тягнибока.

Нагадаємо, що 5 жовтня 2004 року в розпал виборчої кампанії було виявлено склад з мільйонами листівок антиющенківського спрямування, зроблених з використанням американської символіки, у 56-м складі Національного комплексу „Експоцентр України“. Разом з наклепницькими листівками були виявлені агітматеріали на підтримку Віктора Януковича і так званих „технічних” кандидатів. Свої права на цю агітпродукцію тоді заявили кандидати на посаду президента України Олександр Базилюк і Роман Козак, повідомляє „Вголос“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *