ОСТАННІ НОВИНИ

Санаторії та курорти до відкриття сезону готові, водойми - ні

|

Сьогоднішнє засідання Координіційної ради з питань розвитку санаторно-курортної сфери ЛОДА констатувало, що санаторії та курорти Львівщини готові до санаторно-курортного сезону. Уже сьогодні курорти Трускавця та Моршина загружені на 95-100%. Найбільші центри санаторно-курортної сфери: Моршин, Трускавець, Великий Любінь та Немирів мають певні проблеми, проте готові приймати відвідувачів.

Серед найбільших проблем курортних міст сьогодні згадувалися проблема водопостачання, проблема мінеральних родовищ та проблема вивозу сміття. Голова Координаційної ради та заступник голови облдержадміністрації Богдан Матолич впевнений, що всі ці питання можуть вирішитися на місцевому рівні. “Не потрібно розривати поняття місто та курорт. Місто живе за рахунок курорту і навпаки, тому ви можете вирішити будь-яке питання, сівши за спільний стіл переговорів,” – дав настанову Богдан Матолич представникам курортів та курортних міст Львівщини.

Не менш важливою проблемою, яка сьогодні обговорювалася, була проблема готовності водоймищ Львівщини до купального сезону. Лише останнім часом різні державні органи почали надавати дозволи на купання. Сьогодні відзвітувалися представник ГУ з питань надзвичайних ситуацій ЛОДА, рятувальна служба та санітарна служба. Надзвичайники дозволили купатися лише в трьох водоймах Львівщини: “Бухті вікінгів”, “Гранд Резорті” та “Колибі”. Категорично заборонено купатися у чотирьох водоймах, серед яких Левандівське озеро, “Майдан” та Бібрське озеро. Натомість з боку рятувальників надано 17 дозволів на купання. Саме стільки власників подали звіт про взяття на роботу кваліфікованих матросів-рятувальників та облаштування пляжів рятувальними засобами. Санітарно-гігієнічного іспиту не пройшла лише одна водойма – Винниківське озеро. Слід сказати, що повністю готовим до прийому купальників вважається водойма, яка має всі дозволи. Саме тому можна стверджувати, що на Львівщині нема де купатися. Цікаво, що коли члени ради говорили про водойми, вони згадували лише 20 ставів чи озер Львівщини, а за масштабнішими підрахунками їх біля 1 000.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *