ОСТАННІ НОВИНИ

«Райончик» для «мажора»

"Ратуша", 26 липня

|

Нарешті у Львові все стало на свої місця: дурні розмови про те, що «закон один для всіх», безповоротно відкинуто. Громадськість усвідомила: нас надто багато, і закону для всіх чомусь не вистачає. Та й взагалі, уся ця громадськість —мовчазна біомаса, обурення якої, за великим рахунком, владу  не цікавить. Вмотивовую: Сихівський районний суд під головуванням судді Сергія Борейка ухвалив рішення: відповідно до подання слідчого міліції — хуліганів, які 20 липня 2012 року, на сихівській дискотеці «Райончик», били вагітну жінку, потім іще двох жінок, а згодом — ще й слідчу міліцію, ВІДПУСТИЛИ ПІД ГРОШОВУ ЗАСТАВУ. Як пояснили «Ратуші» в прес-службі Львівського ГУМВС, основна мотивація такого подання — те, що «у затриманого вагітна дружина і він не є небезпечним».

Тепер з’ясуємо: мовиться, власне, про ту ж «вагітну жінку», яку громадянин Олег Бок-ло в розважальному закладі «Райончик» (на проспекті Червоної Калини, що в одному будинку з районною прокуратурою), і бив! Але хіба не має права чесний відпочивальник трохи покопати на дискотеці власну вагітну дружину, а потім вийти на волю за 76 тисяч гривень на підставі того, що у нього вагітна дружина? Ну, звичайно, має!!! А всі, хто таку логіку заперечує і не визнає, — худоба й юридичні невігласи! 

Тепер про «безпечність» затриманого. Його вже притягували у 2007-му за розповсюдження наркотиків, а у 2010-му — за злісне хуліганство. Ну то й що, скажуть його небідні батьки: у 2007-му справу було закрито, а в 2010-му — перекваліфіковано зі ст. 296-ї, ч. 2 (злісне хуліганство) на ст. 296, ч. 1 (дрібне хуліганство). Хіба це підстава, щоби слідчий не зажадав відпустити Олега Бок-ла (серед приятелів — «Стакан») і його товариша по п’яному дебошу Руслана Ом-ка під заставу у 76 тисяч гривень?!! А чи подумав той, хто віддавав наказ про таке подання, про двох дівчат, які тепер боятимуться вийти на вулицю  (звичайно, якщо за мовчання їм ще не заплатили)? Чи про «слєдачку», котру покидьок обзивав, тягав за волосся, і плював в обличчя?! Чи про тілесні ушкодження, які отримали ТРИ працівники ППС! 

І мова зараз навіть не про те, що цей свавільний Бок-ло — племінник радника Президента України, керівника Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації Президента Ганни Герман, а в звичайній людській гідності, скажімо, співробітників прокуратури, котрі в певні хвилини життя не повинні дозволити собі схилитися перед обставинами. Адже завтра ці хлоп’ята -«мажори», батьки яких вкотре «відмажуть» своїх чад, знову вийдуть на вулиці й танцмайданчики, і не факт, що їх жертвами не стануть наші дружини, матері чи доньки! А нині не треба за великим рахунком нікому більше виходити на ГПУ: система сама все зробить «тіп-топ», адже якщо ні — то можуть виникнути певні прикрощі у службі. А так…

Раби не потребують волі — вони лише прагнуть мати власних рабів…Саме тому таким популярним у суспільстві є фільм «Ворошиловський стрілець» — в силу закону все менше вірять і сподіваються лише на месника, який обстоює загальнолюдську справедливість. І борони Боже, якщо цей рух месників стане масовим — тоді не допоможуть ні родинні зв’язки, ні міліцейські щити, ні розмаїті кримінальні «душмани» і їх головорізи!

Гидко це все. Гидко, що порушили кримінальну справу лише за ст. 296, ч.4 («хуліганство, тобто, грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом»). А як же обпльована міліціонерка і побиті «пепеесники»? Чи тут не вбачається «опору працівникам міліції»? Звичайно ж — не вбачається! Проте тут вбачається мимовільне самоприниження. Хто там що казав про регіонала Ландіка? Та Ландік — агнець!!! Дав у пику «даівцеві» — і згодом вибачився. А ми — не такі! Тому не варто зупинятися на досягнутому. Чому б тепер не відпустити всіх, хто сидить за 296 ч. 2 (злісне хуліганство), якщо з ініціативи міліції на волі особи з 296 ч. 4 (злісне хуліганство з особливим цинізмом)?! Чому б від 20 липня членам слідчо-оперативних груп і працівникам прокуратури не видавати ще й пачку серветок, яким вони витиратимуть свої горді обличчя від слини знавіснілих мажорів?!! І хто з «ментів» після цього захоче в нічному клубі підставлятися під кулак негідника, якщо бабло перемагає зло? 

Висновок невтішний. Ця справа буде тягнутися довго і закінчиться умовним вироком (у кращому разі). Батьки невинно потерпілого мажора можуть навіть подати на співробітників ЗМІ до суду за… наклеп (це, панове, ще якщо пощастить). За попередньою інформацією, вже сьогодні потерпілі активно міняють свої покази і, отримавши добре фінансування, впевнено заявляють, що «претензій нема, а цей урок просто пішов їм на користь», — мовляв, не лізь у чужу сім’ю. Не відкидаю, що слідство схилиться приблизно до такої версії: на двох благородних хлопців напали п’яні чи обкурені дівахи (які вже нині покаялись), почали їх лупцювати (можливо, хотіли зґвалтувати), потім наряд ППС, який проходив повз, випадково кілька раз, послизнувся на розлитому мартіні й завдав собі легких ушкоджень, а щодо унтер-офіцерської вдови…, пардон, жінки слідчого, то це вона сама себе обплювала, бо не могла без сліз і сум’яття дивитися на чуже щастя, і на те, як елітні юнаки відпочивають в достойному «Райончику». І мене не здивує, якщо ця слідча теж усе це підтвердить… 

Микола САВЕЛЬЄВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *