Регулювальники автопотоків

Ірина Юзик, "Ратуша"

|

Ще донедавна невдоволені водії нарікали: “Куди дивиться автоінспекція? Чому ніхто не регулює рух?” У зв’язку з величезними корками, спровокованими ремонтними роботами, управління ДАІ поставило на місцях заторів стаці­онарних регулювальників.

Сьогодні у Львові з 09.00 до 19.00 щодня працюють п’ять регулювальників, повідомила “Ратуші” інспектор групи профілактичної роботи ВДАІ м. Львова ст. лейтенант міліції Ірина Пилат. Працівники ДАІ керують рухом на перехрестях вулиць Антоновича і Бандери, Словацького і Крушельницької, Тургенєва і Бандери, Городоцької і Кульпарківської та на проспекті Шевченка біля прокуратури. Також за потреби ще п’я­тьох регулювальників делегують на площу Митну, перехрестя Підвальної — Руської, Стрийської — Франка, Городоцької — Шевченка, Франка — Левицького. Проте, як виявилося, більшість учасників дорожнього руху чомусь забули про значення сигналів регулювальника, наголошує Ірина Пилат.

Сигналами регулювальника є положення його корпуса, жести руками, зокрема, з жезлом, які мають такі значення: 1. руки витягнуті в бік, опущенні або права рука зігнута перед грудьми: з лівого і правого боків — дозволений рух трамвая прямо, нерейковим транспортним засобам — прямо і праворуч; пішоходам дозволено переходити проїзну частину за спиною та перед грудьми регулювальника; з боку грудей і спини — рух усіх транспортних засобів і пішоходів заборонено; 2. права рука витягнута вперед: з лівого боку дозволений рух трамвая ліворуч, нерейковим транспортним засобам — у всіх напрямках; пішоходам дозволено переходити проїзну частину за спиною регулювальника; з боку грудей — усім транспортним засобам дозволений рух лише праворуч; з правого боку та спини — рух усіх транспортних засобів заборонено, пішоходам дозволено переходити проїзну частину за спиною регулювальника; 3. рука піднята вгору — рух усіх транспортних засобів і пішоходів заборонено в усіх напрямках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *