Вернісаж чотирьох

Н. Д. , «Ратуша»

|

Четверо львівських митців — художники Михайло Демцю, Віктор Москалюк, Борис Буряк та скульптор Василь Ярич (автор пам’ятника Данилу Галицькому у Львові) мають хорошу традицію: організовувати спільні вернісажі своїх творів.

Як розповів “Ратуші” Віктор Москалюк, перша така виставка відбулася понад 10 років тому, відтоді митці організовують їх і в Україні, і за кордоном.

У Національному музеї відкрито чергову виставку цього творчого квартету, приурочену до Дня Незалежності України. Михайло Демцю так пояснив цю прив’язку до дати: “Виставку потрібно чомусь присвячувати. А Незалежність — вагома подія. Я представив свої твори на українську тематику, попри те, що в мене багато є французького — Парижа, Сени, Рів’єри. Але це я вважаю етюдами, а українська тема — це серйозно”.

Художник і депутат міської ради Віктор Москалюк сказав із цього приводу таке: “День Незалежності — дуже велике свято, і його потрібно відзначати, але не обов’язково тематичними творами, робленими до Дня Незалежності. Тому що творчість художника неможливо підганяти під якісь дати. Важливіше показати твори, які характерні для художника, виявляють його стиль, манеру, саме вони мають цінність. Ця виставка репрезентує наш нинішній творчий рівень. У формуванні експозиції ми не керувалися тематичним чи іншим принципом, а представили свої нові роботи”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *