Валерій Альошин, голова Державної комісії регулювання ринків фінансових послуг України: «Недержавний пенсійний фонд створює додаткові можливості»

|

« В Україні інтерес до додаткового пенсійного забезпечення має характер припливів і відпливів. Коли була активна підготовча робота до прийняття закону, проводилися відповідні навчальні програми для активного висвітлення тематики.

Ми маємо справу з заощадженнями, з відкладенням певних ресурсів на майбутнє споживання. Наші люди звикли до того, що є банківська система, є банки, і вони мали негативний досвід. Пам’ятають про те, як знецінилися заощадження в «Ощадбанку», як до сьогодні здійснюються певні виплати. Є певний досвід, коли людина намагається самостійно вирішувати проблему своїх заощаджень – хтось відкриває депозитні рахунки. Але всі прагнуть мати щось на потім. Недержавний пенсійний фонд створює нові і додаткові можливості. Більше того, держава стимулює участь у НПФ, створюючи певні податкові преференції, податкові пільги. І, звичайно, чим більше людей знатиме хоча б найелементарніші відомості про те, як працює, створюється фонд, тим більше наших співгромадян прийматимуть рішення про участь, маючи забезпечену перспективу на майбутнє».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *