Олег Синютка, директор департаменту економічної політики: «Не будемо видавати нових дозволів на торгівлю пивом»

|

«Я не вважаю, що сьогодні допущено будь-які порушення з погляду проходження регуляторного акту. Пиво не належить до алкогольних напоїв, але це не забирає у виконавчого комітету права регулювати процеси його продажу на території Львова.

На засіданні виконавчого комітету не порушено процедури прийняття рішення, а саме рішення відповідає вимогам чинного законодавства.

Я переконаний, що, якщо будь-кого, хто відстоює питання продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пива, запитати, чи хотіли би вони, щоб їхні діти ходили з пляшкою вулицями міста і курили тютюнові вироби, питання зразу перейде в зовсім іншу площину. Що їм дорожче: тридцять срібняків, які вони хочуть заробити, чи соціальне становище і повноцінність нації?

Якщо нагнітають пристрасті люди, які заробляють на цьому дуже великі кошти, то нумо займатися ще вигіднішим бізнесом: будемо продавати наркотики, зброю… я хочу, щоб люди, які відстоюють продаж алкоголю, тютюнових виробів вийшли до громади і сказали: «Ми хочемо травити ваших дітей». Якщо інтереси двохсот людей стоять у конфлікті з інтересами громади, то я думаю, що влада повинна стати на захист територіальної громади.

Рішення вступило в дію і набрало законної сили, його треба виконувати. Але сьогодні ми не вживаємо жодних каральних санкцій, тому що прекрасно розуміємо, що необхідний процес адаптації до виконання рішень. Усі ті, хто сьогодні мають отримані дозволи, будуть працювати до терміну їхнього завершення, і ми нікого не будемо позбавляти такого права. Безперечно, не будемо видавати нових дозволів на торгівлю тютюновими виробами, на торгівлю пивом у тих місцях, де заборонено законодавством і рішенням виконкому. Будемо крок за кроком приводити торгівлю до цивілізованих норм і правил, але це не буде кавалерійський наскок чи атака.

Ми сьогодні справді здійснюємо перерозподіл ринку із тіньового обігу в сторону легального обігу. Я прекрасно розумію, що тіньовикам це не подобається, тому що ті доходи, які вони сьогодні мають, повинні перейти до підприємців, які працюють легально. Це не є лобіювання чийого-небудь бізнесу, це є лобіювання легального, прозорого і чесного бізнесу зі сплатою податків, оформленими трудовими угодами і легальною роботою. У цьому сенсі це – перерозподіл ринку.

Це, по-перше, стимулювання до легалізації, а, з іншого боку, абсолютно соціальне питання. І найперше – питання захисту молоді».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *