Скандальна приватизація

Ірина СМЕРТИГА, „Новий погляд”

|

Депутати облради звинувачують ФДМУ в тому, що підготовка до продажу „Львівприладу” відбувалася непрозоро.

Запланований на сьогодні аукціон з продажу „Львівприладу” під загрозою зриву. Господарський суд Тернопільської області заборонив регіональному відділенню Фонду держмайна у Львівській області здійснювати підготовку та проведення аукціону. Про це повідомив у вівторок депутат облради Володимир Креховецький. Керівник регіонального відділення ФДМУ Наталія Горлач у коментарі „Погляду” цю інформацію підтвердила.

Позов до Тернопільського господарського суду подало ТзОВ „Дизайн-проект”. Ця компанія мала намір узяти участь в аукціоні з продажу „Львівприладу”, однак її до участі в конкурсі не допустили. Загалом заявки на участь в аукціоні подали 6 компаній, з них лише дві були допущені до аукціону. За словами Наталії Горлач три компанії – потенційні учасники аукціону подали неповний комплект документів, ще одну фірму відсіяли як таку, що не відповідала кваліфікаційним вимогам. Підприємства, яким відмовили у праві участі в аукціоні, вважають таку відмову безпідставною, відтак у пошуках справедливості звернулися до суду.

Щоправда, недопущення чотирьох компаній до конкурсу – це не єдина претензія депутатів Львівської облради до організаторів конкурсу. За словами пана Креховецького, приватизація „Львівприладу” не може відбутися, оскільки на підприємстві ще не закінчена перевірка контрольно-ревізійного управління. Натомість Наталія Горлач не вважає, що незавершена перевірка КРУ є підставою для призупинення процесу приватизації.

Застереження викликає і стартова ціна, за якою „Львівприлад” пропонують до продажу, вважає Володимир Креховецький. Вона становить трохи більше 16 млн грн, натомість, впевнений пан Креховецький, початкова ціна продажу підприємства мала би бути щонайменше на 10 млн грн вищою. Натомість керівник регіонального відділення ФДМУ вважає, що претензії депутата облради є безпідставними. За словами Наталії Горлач, оцінку цілісного майнового комплексу ДП „Львівприлад” проводило ТзОВ „Європейський центр консалтингу та оцінки”, яку відібрали на конкурсі. Окрім того, висновок оцінювача рецензували фахівці регіонального відділення ФДМУ, які теж мають відповідні сертифікати та ліцензії.

Пан Креховецький також зазначив, до переліку майна, що виставлено на продаж, потрапили об’єкти, які вже не є власністю „Львівприладу”. Зокрема, йдеться про корпус №30, який продали ще під час санації підприємства, і на місці якого зараз зводить будинок компанія „Комфорт-сервіс”. Наталія Горлач запевняє, що цього не може бути. Дійсно, зазначає вона, в переліку майна є корпус під таким номером, однак знаходиться він за іншою адресою. За словами пані Горлач, після того, як певні приміщення „Львівприладу” продали, нумерацію корпусів змінили.

Коли відбудеться аукціон і на яких умовах наразі невідомо. Як зазначає Наталія Горлач, усе залежатиме від рішення, яке винесе суд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *